Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати розглянуть всі 3 законопроекти. Ющенківці не знають, чи блокуватимуть трибуну

Четвер, 18 грудня 2003, 13:53
Комісія Верховної Ради по роботі над законопроектами про внесення змін до Конституції буде рекомендувати винести на голосування у вівторок всі три законопроекти з політичної реформи.

Про це в інтерв'ю журналістам у четвер повідомив член фракції "Наша Україна", член комісії Микола Катеринчук.

Він додав, що комісія може рекомендувати парламентові підтримати той або інший законопроект.

Депутат підкреслив, що фракція "Наша Україна" буде наполягати на положеннях про проведення всенародного голосування з обрання президента на 5 років, на введенні пропорційної системи виборів, а також реформуванні системи органів місцевого самоврядування.

Відповідаючи на питання, чи буде фракція блокувати роботу парламенту під час розгляду цих законопроектів, Катеринчуку було важко відповісти, як буде складатися ситуація у Верховній Раді в цей день, адже все залежатиме від того, яким чином буде проходити голосування.

"Якщо не буде з боку президії Верховної Ради порушень, то все буде в рамках регламенту", - сказав він.

Депутат також нагадав, що представники фракції зареєстрували близько 120 постанов про неприйнятність законопроектів з політреформи, і відзначив, що відповідно до процедури ці постанови вважаються внесеними до порядку денного і повинні бути винесені на голосування.

Член фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич також повідомив журналістам, що на голосування будуть винесені три законопроекти.

У той же час, за його словами, основна увага приділяється законопроекту, підписаному 292 народними депутатами. Комісія буде рекомендувати парламентові підтримати або цей законопроект, або законопроект Гавриша-Богатирьової, оскільки вони ідентичні і відрізняються тільки перехідними положеннями.

Законопроекти з політреформи виносяться на голосування в парламенті у вівторок, 23 грудня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування