ЮЩЕНКО ОБІЦЯЄ ГРУЗИНСЬКИЙ СЦЕНАРІЙ ПРИ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ВИБОРІВ

Четвер, 18 грудня 2003, 14:53
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявляє, що спроби сфальсифікувати президентські вибори чи відмінити їх викличуть акції протесту населення.

"У такому випадку говоритиме майдан, і в такому випадку політичні аналітики шукатимуть аналогії, чи це югославський, чи це грузинський, чи російський варіант", - сказав Ющенко на конференції у Варшаві "Україна в Європі".

"Влада має запам'ятати, що існує конституція і народ, і його законне право прийти й проголосувати".

Ющенко також закликав європейські інституції взяти участь у контролі демократичності виборів.

"Завдання Європейського союзу, Європарламенту, Ради Європи в тому, щоб вибори не просто відбулися, а були чесними. Усе інше, за кого голосувати – це право виборців", - сказав він.

Ющенко наголосив, що політреформу "українська влада затіяла з однією метою, бо вибори як процедуру вона програє".

"Владі потрібна або пролонгація, або ротація, або передача повноважень. Жодне не можливе без зміни Конституції", - заявив він.

Головним пунктом зміни системи влади Ющенко назвав зміну системи виборів до Верховної Ради.

"Якщо ми говоримо про реформу, то давайте першим кроком приймемо пропорційність виборів", - зазначив лідер "Нашої України".

у четвер Ющенко бере участь у конференції "Україна в Європі", організованій польським фондом "Ноу Хау". Згідно з матеріалами конференції, на неї було запрошено представників провладних фракцій, однак вони не прибули на цей захід.

"Українська правда", Варшава

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування