Краще за українців в Іраку працюють лише поляки

Четвер, 18 грудня 2003, 16:02
Український відділ взаємодії 5-ї окремої механізованої бригади (ОМБр), який очолює підполковник Валерій Кузьмін, був відзначений як один з кращих.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, у штабі багатонаціональної дивізії "Центр-Південь", яка входить до складу Коаліційних об'єднаних оперативних сил в Республіці Ірак, відбулася планова підсумкова конференція представників відділів взаємодії з органами місцевого самоврядування (СІМІС).

За результатами чергового періоду роботи український відділ взаємодії 5-ї окремої механізованої бригади (ОМБр), який очолює підполковник Валерій Кузьмін, був відзначений як один з кращих і посів друге місце серед колег із США, Польщі, Іспанії, Болгарії, Румунії, Угорщини та Філіппін.

Українські військові поступилися лише польським фахівцям.

Загалом, миротворцями 5-ї ОМБр було реалізовано проектів щодо відновлення інфраструктури в зоні своєї відповідальності на суму 728 тисяч американських доларів.

При цьому не враховувалося, що паралельно з цією роботою українські офіцери активно співпрацювали з американськими інженерами - представниками Тимчасової коаліційної влади (СРА) та додатково розробили і затвердили проектів на суму 875 тисяч американських доларів.

Зокрема, виділені кошти були спрямовані на ремонт навчальних закладів різних рівнів у містах Ес-Сувейра, Аль-Азізія, Зубайдія та Аль-Кут. Українські військові також активно відновлювали дороги, електромережі, іригаційні системи, ремонтували госпіталі, дитячі лікарні, будували й відновлювали казарми для іракських підрозділів територіальної оборони та прикордонної поліції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...