Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ і Рада Європи стурбовані смертю ще одного журналіста

Четвер, 18 грудня 2003, 16:54
ОБСЄ і Рада Європи стурбовані смертю головного редактора газети "Кур’єр" Володимира Караченцева.

Про це йдеться в прес-релізі представництва ОБСЄ зі свободи преси, поширеному в четвер.

Генеральний секретар Ради Європи Уолтер Швіммер і уповноважений ОБСЄ зі свободи преси Флеймут Дуве висловили свою стурбованість з приводу смерті ще одного журналіста в Україні.

"Це не перший випадок в Україні, коли журналіста знаходять мертвим при підозрілих обставинах. У жовтні 2002 директор агентства новин Михайло Коломієць був знайдений повішеним на дереві в сусідній Білорусі. Справа вбитого журналіста Георгія Гонгадзе і досі не розкрита", - сказав Дуве.

"У минулому Караченцеву погрожували після написання статей про корупцію серед обласних посадовців і бізнесменів. Дружина Караченцева також вважає, що його смерть не була нещасним випадком або самогубством", - говориться в прес-релізі.

"З 1991 року медіа-організації підрахували, що 18 журналістів померли в Україні через свою роботу. Багато з цих справ залишаються нерозкритими", - стурбовані в Раді Європи.

"Ми закликаємо українську владу забезпечити повне і швидке розслідування смерті Володимира Караченцева і оприлюднити результати", - сказав Швіммер.

Володимира Караченцева було знайдено мертвим 14 грудня в м. Мелітополь Запорізької області.

Також у четвер правозахисна організація "Репортери без кордонів" і Інститут масової інформації (ІМІ) звернулися до генерального прокурора України Геннадя Васильєва з листом, у якому просять його взяти під особистий контроль розслідування загибелі колишнього редактора газети "Кур'єр", співробітника інтернет-газети Vlasti.net, глави регіонального союзу незалежних журналістів Володимира Карачевцева.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування