БІЛЬШОВИКИ ЧЕКАЮТЬ КОМУНІСТІВ, ЩОБ ВИРІШИТИ ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ

П'ятниця, 19 грудня 2003, 09:44
Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради по доопрацюванню законопроектів про внесення змін до Конституції України у понеділок, 22 грудня визначиться щодо перехідних положень Конституції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв'ю журналістам повідомив член комісії, голова Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко.

За словами Матвієнка, у четвер комісія узгодила всі статті законопроектів про конституційні зміни – так званий "законопроект Медведчука-Симоненка" і законопроект, внесений лідерами груп і фракцій (вони відрізняються лише перехідними положеннями. Перший передбачає проведення у 2004 році всенародних виборів президента, а у 2006 році нова Верховна Рада має обрати главу держави; другий законопроект пропонує обирати президента в парламенті вже у 2004 році та продовжити строк повноважень нинішнього складу ВР до 2007 року).

Матвієнко зазначив, що визначатиметься комісія щодо перехідних положень у понеділок о 18.30. Він підкреслив, що "владна еліта, верхівка чекає пленуму комуністів так, як ще не чекала за всі роки незалежності ніколи".

Він нагадав, що у четвер комісія визначилася щодо процедури розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції на пленарному засіданні у вівторок, 23 грудня. За його словами, на голосування будуть ставитися всі три законопроекти, що пройшли висновок КС у порядку їх надходження (тобто, законопроект Тимчасової спеціальної комісії, законопроект Медведчука-Симоненка і законопроект лідерів фракцій більшості – УНІАН).

Матвієнко також підкреслив, що комісія прийняла рішення не ставити на голосування проекти постанов про неприйнятність другого і третього законопроектів. На думку членів більшості, які входять до складу комісії, проекти постанов не повинні розглядатися. "Про яку неприйнятність щодо Конституції може йти мова?", – процитував членів більшості Матвієнко.

Як повідомлялося, "Наша Україна" вимагатиме, щоб на голосування були поставлені проекти постанов про неприйнятність двох останніх законопроектів, погрожуючи заблокувати трибуну парламенту.

У суботу, 20 грудня, на пленумі Комуністичної партії України буде визначено, чи голосуватиме фракція КПУ за вибори президента у 2004 році нинішнім складом парламенту. За словами лідера фракції КПУ Петра Симоненка, також комуністи визначаться і щодо голосування за можливе продовження повноважень нинішньої Верховної Ради. КПУ визначиться на пленумі і щодо можливості зменшення в законі про вибори народних депутатів процентного бар`єру для проходження політичних сил до Верховної Ради України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування