Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко надає перевагу послам-бізнесменам, а не МЗСівським "геніям"

П'ятниця, 19 грудня 2003, 10:47
Міністра закордонних справ Костянтина Грищенко не бентежить те, що деякі посли України не мають дипломатичної освіти. Про це він заявив в інтерв'ю тижневику "2000".

Грищенко відзначив, що всі кандидати в посли, хто на службу прийшов не з МЗС, в обов'язковому порядку проходять стажування.

"По-друге, я переконаний: людина, що процвітала в економічній сфері, може привнести свіжий підхід у дипломатичну роботу ", - додав він.

Коментуючи, зокрема, призначення новим послом у Німеччині бізнесмена, Грищенко відзначив, що Сергій Фареник володіє німецькою мовою, крім того, має високе наукове звання.

"І в Берліні до того ж працюють наші дипломати високого класу, на яких він зможе спертися. Усе це дає мені підстави прогнозувати успіх дипломатичної місії нового посла", - заявив голова МЗС.

Грищенко також згадав, що на початку 90-х часто відправляли в дипмісії непрофесіоналів. "Були і ті, хто вдало справився з поставленими задачами. Хоча для більшості досвід виявився досить хворобливим".

Втім, він відзначив, що сучасна українська дипломатія має високий рівень.

Правда, відразу сказав, що дуже добре, що не все міністерство складається з одних "геніїв". "Генії, знаєте, мають тенденцію в елементарних речах не погоджуватися, а тільки сперечатися і сперечатися".

Грищенко також торкнувся в інтерв'ю свого недавнього візиту в Ірак. Він повідомив, що в МЗС вирішили почекати з відкриттям посольства, "поки не буде гарантії безпеки пересування поза його стінами".

Він також відзначив, що іракці – "найбільш розвинене суспільство у всьому регіоні Близького Сходу".

"А зважаючи на те, що ця держава - друга у світі за запасами нафти та інших унікальних ресурсів, ми просто зобов'язані шукати можливість реального співробітництва. Нам дістанеться той шматок пирога, що ми зможемо вирвати", - заявив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування