Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров домігся від Росії головного, для чого і створювався ЄЕП?

П'ятниця, 19 грудня 2003, 11:13
Група високого рівня завершила в п'ятницю на засіданні в Москві узгодження плану заходів щодо створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії і Казахстану.

Про це повідомив журналістам голова української делегації, перший віце-прем'єр України Микола Азаров, коментуючи хід засідання.

"За планом все. Сьогодні були зняті останні питання, навколо яких були серйозні протиріччя. Це принцип стягування митних податків, ціни на послуги природних монополістів, експортні субсидії і ціла низка інших питань, менш значимих, але, проте, важливих", - сказав він.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що всі угоди в рамках ЄЕП відповідають нормам Світової організації торгівлі.

За його словами, країни - учасниці ЄЕП домовилися не розглядати питання про введення єдиної валюти.

Азаров також повідомив, що зазначена угода носить рамковий характер.

Він підкреслив, що досягнуті в Москві угоди за принципом стягування непрямих податків і цін на послуги природних монополій є "надзвичайно важливим з точки зору реальних інтересів України".

"Ви знаєте, що Росія, скажімо, стягує податок на додану вартість на нафту і газ, що надходять в Україну. Знаєте, який це величезний наносить нам збиток. Ми сьогодні домовилися, що принцип стягування непрямих податків буде єдиним", - сказав він.

"Це означає, що Росія відмовиться від принципів стягування податку на додану вартість стосовно України, але відбудеться це не завтра і не післязавтра, а тоді, коли буде оформлена відповідна міждержавна угода. А от про принципи цієї угоди ми домовилися сьогодні", - пояснив Азаров.

Він також повідомив, що в п'ятницю представників групи високого рівня по формуванню ЄЕП планує прийняти президент Росії Володимир Путін. На зустрічі намічено обговорити подальші кроки держав по реалізації домовленостей, досягнутих на засіданні в Москві.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування