Грищенко не забуває нагадувати колегам про невдачу з "Кольчугами"

П'ятниця, 19 грудня 2003, 11:17
Костянтин Грищенко із самого початку "кольчужного" скандалу був упевнений, що "кольчуги" вивезти до Іраку неможливо.

"Із самого початку "кольчужного" скандалу наша позиція була пряма і чітка. Справа в тім, що свого часу я займався питаннями експортного контролю, брав участь у створенні тієї системи, що у нас існує дотепер", - розповів він в інтерв'ю щотижневикові "2000".

"Тому з абсолютною впевненістю відпочатку міг сказати: при всьому бажанні, якби б воно навіть у когось і з'явилося, відправляти "Кольчуги" в Ірак було б неможливо. Я говорив про це прямо", - сказав він.

"І тепер, коли усім очевидний як мінімум сумнівний характер постановки "кольчужного" питання, іноді нагадую про цю історію тим, хто колись активно просував тему. Їм тепер явно некомфортно вести цей діалог", - зізнається Грищенко.

Грищенко також згадав, що в 1995 міг піти працювати в Міноборони (тодішній голова МО Валерій Шмаров пропонував йому посаду заступника міністра).

Грищенко розповів, що вже навіть погодився на посаду, але в той час у МЗС за його пропозицією було створено могутнє управління з контролю над озброєнням. Правда, аналогічної посади запропонувати не могли.

"Тоді я повідомив керівництву МЗС, мовляв, погоджуюся на МО, .. мовляв, із моїм відходом і вам полегшає працювати, оскільки питання управління, яким я керую зараз, підуть разом із мною. Керівництво цікавиться: "Що ти маєш на увазі? З ким ти там будеш працювати?" - Відповідаю: ".. З тими ж, із ким працював. У мене вже список є, 80% складу готові перейти", - сказав він.

"Після цих слів мені і запропонували стати заступником міністра МЗС", - зізнався Грищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...