Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступного року Янукович обіцяє "видати на гора"

П'ятниця, 19 грудня 2003, 13:30
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович переконаний, що уряд і парламентська більшість за рік з "примарної коаліції" перетворилися на "міцний союз однодумців".

Як передає кореспондент УНІАН, у виступі у п'ятницю на нараді, на якій підбивались підсумки спільної діяльності коаліційного уряду і парламентської більшості, Янукович зауважив, що рік тому представники виконавчої та законодавчої влади пішли на серйозний і "небезпечний політичний експеримент", створивши перший за всю історію незалежної України коаліційний уряд.

Тим самим, на його думку, було "не лише змінено характер відносин Кабміну і Верховної Ради, а надано йому позитивного сенсу взаємодії та конструктивного діалогу".

Рік тому, за словами Януковича, представники депутатських груп і фракцій, які складають більшість у Верховній Раді, вперше публічно заявили про свою повну відповідальність перед громадянами України за результати роботи нового Кабінету міністрів. Він висловив їм вдячність за підтримку уряду.

Тоді, нагадав він, "не чекаючи, коли нас до цього примусить Основний закон, ми зробили спробу змінити систему політичних відносин в нашій країні, й я вважаю, що вона себе виправдала", адже, "якби це було не так, ми би не мали можливості підписання нової угоди про створення парламентсько-урядової коаліції".

На переконання прем'єра, після року спільної праці немає сумнівів, що подальше розширення повноважень парламенту, зміцнення зв'язків "Верховна Рада - уряд" іде лише на користь Україні, і цю практику слід закріпити конституційно, "тим більше, що, якщо дивитися на практичні результати роботи нашої коаліції..., ми маємо всі підстави визнати їх позитивними".

Янукович наголосив, що, незважаючи на ряд негативних моментів, парламентсько-урядовій коаліції вдалося підтримати високі темпи економічного зростання в країні.

На його думку, в українській економіці вже починає спрацьовувати кумулятивний ефект піднесення окремих галузей, а це означає, що найближчими роками економічне зростання в Україні може нарешті набути стабільного, системного характеру.

Він підкреслив, що було "чітко виконано бюджет 2003 року і вчасно прийнято новий державний бюджет, до речі, оцінений багатьма іноземними експертами як найбільш зважений та реалістичний з усіх, що приймалися до цього в Україні".

Коаліція також змогла мінімізувати наслідки різних кризових явищ і створити передумови для подальшого збільшення доходів населення й зростання внутрішнього споживання.

Також, заявив Янукович, уряд значно просунувся у переговорах щодо вступу України до СОТ, активно проводиться діалог про створення Єдиного економічного простору, відпрацювання принципів зони вільної торгівлі.

На його переконання, "уже цей короткий перелік свідчить про вірність соціально-економічного курсу, який обраний парламентсько-урядовою коаліцією рік тому. А в цілому - про очевидний успіх впровадження до життя ідеї солідарної відповідальності більшості й Кабінету міністрів за ситуацію в країні".

"Інша справа, - зауважив прем'єр, - що в наступному році, вже набравшися досвіду, навчившись працювати в унісон, ми просто зобов'язані, кажучи по-шахтарськи, "видати на гора" ще більш значні результати. Я не маю сумнівів, що нам з вами це під силу".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування