КУЧМА ОБІЦЯЄ "НАЙБРУДНІШІ ВИБОРИ"

П'ятниця, 19 грудня 2003, 14:19
Президент Леонід Кучма застерігає, що без проведення політичної реформи президентські вибори 2004 будуть "бруднішими" за всі попередні. Про це він заявив на прес-конференції в Києві у п’ятницю.

"Я зі страхом дивлюсь на 2004 рік. Всі говорять, що це будуть найбрудніші вибори", - сказав Кучма.

Він додав, що підтримає "будь-який проект політреформи", за який проголосує Верховна Рада.

На питання про вибори президента в парламенті він сказав, що свою позицію висловив у власному законопроекті, що передбачав пряме обрання глави держави.

Він додав, що "головним є створення відповідальної влади, формування коаліції в парламенті, який створює уряд і відповідає за його діяльність".

"Якщо парламент утверджує уряд, то можуть бути відповідні зміни щодо виборів президента", - сказав він.

Водночас Кучма відкинув звинувачення в тому, що він здійснює вплив на проведення політреформи: "Повірте, я в це не втручаюся!".

На питання, чому він вважає наступні вибори брудними, президент сказав: "Давайте почитаємо пресу, давайте подивимось Інтернет. Хоч я його не дивлюсь, та мені інколи роздруковують".

"Я не кажу, що опозиція [обливає брудом] владу чи навпаки. Я говорю в цілому", - зазначив Кучма.

Кучма звернувся до журналістів: "Я розумію, чому ЗМІ виступають за всенародні вибори. Бо вибори – це жнива для вас. І давайте я скажу уряду, щоб він вам компенсував [всі втрати]".

На репліку журналістів, що за всенародні вибори виступає більшість населення, президент сказав: "На референдумі 2000 року 90% виступили за [пропозиції президента]. Але народ назвали стадом баранів і плюнули в душу".

Кучма також сказав про ризики виборів 2004, через які закордонні інвестори не вкладатимуть гроші в Україну. "Куди тоді піде капітал? Ніякий дурень в Україну не вкладатиме! А гроші підуть в Росію", - сказав президент.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування