Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не вірить, що його скинуть як Шеварднадзе. Хоча спроби були

П'ятниця, 19 грудня 2003, 16:05
Президент Леонід Кучма вважає, що в Україні неможливий "грузинський сценарій", за яким під тиском вуличних акцій Едуард Шеварднадзе пішов у відставку.

"Українці – не грузини", - сказав Кучма на прес-конференції у Києві. "За жодних обставин це не може повторитися. Поїдьте в Грузію і подивіться, яка ситуація там, і яка у нас", - натякнув Кучма на економічні труднощі Грузії.

"І давайте подивимося, до чого це призведе у Грузії? Ми там уже бачимо чотири частини [на які розпадається Грузія]. Що, ми хочемо, щоб в Україні було дві частини?", - запитав Кучма.

Водночас Кучма сказав, що спроби здійснити щось подібне робилися і в Україні: "У "Повстань, Україно!" цілі ті ж самі були".

Кучма також дав зрозуміти, що до спроб зняти його з посади були причетні іноземці. "Ви ж знаєте, хто в колоні ходив, ми ж одного разу на УТ-1 показали!", - згадав Кучма сюжет під час акції "Україна без Кучми" у 2001, де були відзняті представники посольства США.

"Що вони там робили?", - запитав Кучма. Коли журналістка відповіла, що дипломати вивчали ситуацію, Кучма сказав: "Треба вивчати ситуацію, щоб гроші вкласти в економіку України!".

Водночас Кучма сказав, що у нього "немає ніяких етіх самих [підозр]" щодо причетності США або Росії до тих подій. "Але те, що попрацювали спецслужби – немає сумнівів".

Кучма також сказав, що хотів би "подякувати Шеварднадзе за відвертість" після подій у Грузії, коли екс-президент заявив про допомогу опозиції з боку Заходу.

"Це ж треба було так дістати Шеварднадзе, щоб навіть хитрий лис це сказав!", - вигукнув Кучма.

Коментуючи перевірку неурядових організацій в Україні, Кучма сказав, що це не повинно закінчитися знищенням неугодних.

"Я не раджу владним структурам займатися полюванням на відьом. Я цього не допущу", - сказав Кучма.

Водночас, за словами Кучми, такого і не було в намірах ініціаторів перевірки неурядових організацій. "Мова іде про фінансування виборчих кампаній", - додав він.

Кучма сказав, що Україна "як держава, яка себе поважає, не має права допустити, щоб хтось втручався у цей процес".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування