Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма знає, чому Лазаренка, на відміну від Майкла Джексона, ще довго не засудять

П'ятниця, 19 грудня 2003, 18:07
Президент Леонід Кучма вважає, що справа Павла Лазаренка затягується у США, щоб здійснювати вплив на Україну.

"Чекають, поки відбудуться вибори в Україні. Я так розумію, що його тримають як засіб тиску на Україну, не тільки на мене. А далі він буде непотрібний", - сказав Кучма на прес-конференції у Києві.

Кучма порівняв американський процес проти Лазаренка із процесом проти Майкла Джексона. Його, на думку Кучми, на відміну від Лазаренка можуть засудити дуже швидко після висунення звинувачень.

Кучма також висловив переконання, що Лазаренко не повернеться в Україну.

"До нього настільки багато питань! Тому, якщо прийде будь-яка влада, навіть якщо Юля стане президентом – [Лазаренко] побоїться повертатися", - сказав Кучма.

Характеризуючи відносини із США, Кучма сказав, що вони протягом року "суттєво поліпшилися". "Але якщо говорити медичною термінологією: [нормальна] температура у шпиталі визначається за рахунок померлих і температурящих".

Кучма назвав невирішеними проблеми зняття поправки Джексона-Веніка, надання Україні статусу ринкової економіки, питань навколо вступу до СОТ.

Кучма згадав про зобов'язання США допомогти при ліквідації ракет із ядерним зарядом і шахтно-пускових установок. "Але Міністерство оборони США хоче з'їхати з теми. Як "сімка" з'їхала з теми компенсацій Україні при закритті ЧАЕС".

***

На тему євроінтеграції Кучма сказав, що "не зовсім щирими є заяви ЄС, що європерспективи України залежать від власних зусиль України".

"Ми бачимо відвертий брак аргументів у сил всередині ЄС, які хотіли б відкласти рішення щодо нових договірних рамок відносин України з ЄС", - додав Кучма.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування