ПІДОЗРЮВАНИЙ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ ПУКАЧ – "ДОБРОСОВІСНИЙ МІЛІЦІОНЕР"

Понеділок, 22 грудня 2003, 10:09
Заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко вважає "непрофесійним кроком" арешт у жовтні 2003 начальника "наружки" Олексія Пукача. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Корнієнко сказав, що знає Пукача "давно як людину добросовісну, відповідальну, у затриманні просто не було необхідності".

"Це був крок скоріше тенденційний, показовий, але не професійний, не продуманий. Звільнивши Пукача, суд, на мій погляд, вчинив правильно", - сказав заступник голови МВС.

Як відомо, Пукач був арештований у рамках розслідування справи Георгія Гонгадзе. Він обвинувачується в тому, що знищував документацію МВС, яка підтверджує зовнішнє спостереження міліції за Георгієм Гонгадзе за два місяці до смерті журналіста. Також існує версія, що Пукач був присутній при викраденні Гонгадзе в ніч його вбивства. Пізніше Пукач був звільнений на підписку про невиїзд.

Корнієнко також назвав неправдою "оцінки" у листах Ігоря Гончарова.

"Я, напевно, набагато більше за багатьох знаю, чого був вартий сам Гончаров. Вірити його оцінкам немає підстав, а що стосується фактів, то там не міститься нічого нового. Про це у свій час говорили і працівники Генпрокуратури".

Корнієнко позитивно охарактеризував офіцера УБОЗ Сергія Хомулу, якого Гончаров звинувачував у катуваннях і спробі вбивства.

Корнієнко сказав: "Коли я був начальником ГУБОЗ МВС, він [Хомула] керував столичним УБОЗом. Думаю, що у відношенні його виявляється тенденційність і навіть виконання якогось замовлення. Він зовсім не монстр, а професіонал, відданий роботі".

"Треба бачити сльози матерів і дітей численних жертв банди, щоб оцінити діяльність "перевертнів" і того ж Гончарова. Не можна робити з нього "героя"... І адже саме Хомула з колегами, по суті, розкрили цей злочин".

"Сергій перший одержав інформацію по справі і почав роботу, у результаті чого вийшли на банду. Так, про це відразу не говорилося, але ми не завжди і не все можемо розповідати, адже на карту може бути поставлено чиєсь життя або доля", - пояснив Корнієнко.

На питання, що Корнієнку відомо про банду "перевертнів-2", про існування якої в Київській області заявив екс-заступник генпрокурора Шокін, заступник голови МВС, сказав:

"Я не знаю, що малося на увазі, можу тільки здогадуватися. Якщо це те, про що думаю, то не можна говорити про цих людей як про "перевертнів". А якби така банда існувала, то про неї знали б усі, і ми - в першу чергу".

На питання журналіста, чи мається на увазі частина керівництва міліції Київської області, Корнієнко сказав:

"У цій справі не все так просто. Багато питань чисто процесуального плану. Думаю, протягом місяця-двох слідство розбереться, і будуть розставлені крапки над "і". Знову ж питання: чи треба затримувати людину, яка не збирається і не буде ховатися? Навіщо кидати на нари полковника міліції? Щоб якось "зламати" його? Треба просто провести розслідування і потім уже визначитися".

Читайте також:

Пукач на волі: Генпрокуратура втратила ключ від справи Гонгадзе?

Справа Гонгадзе: за кілька кроків від істини

У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ АРЕШТОВАНО МІЛІЦІОНЕРА-НАЧАЛЬНИКА "НАРУЖКИ"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування