Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Кучму "Факти" Пінчука приберуть із вітрин

Понеділок, 22 грудня 2003, 10:35
Голова комітету Верховної Ради зі свободи слова, депутат "Нашої України" Микола Томенко вважає, що підписаний 20 грудня президентом України закон "Про захист суспільної моралі" може завдати значних проблем багатьом ЗМІ.

"Слід визнати, що сьогодні на медійному національному ринку присутнє засилля антигуманної продукції, яка аж ніяк не може сприяти моральному та естетичному вихованню молодого покоління. А отже, позитив закону України "Про захист суспільної моралі" є в тому, що цей законодавчий акт привернув увагу громадськості до цієї проблеми", - говориться в коментарі Томенка, поширеному прес-службою депутата.

Відповідно до цього закону (стаття 11) продаж друкованих засобів масової інформації, які містять елементи еротики, надсилання поштою таких видань дозволяється лише у непрозорій герметичній упаковці, зазначається в повідомленні.

"Це означає, що вже з сьогоднішнього дня у редакцій деяких газет та журналів, зокрема "FHM", "Playboy", "Факти" та "Столички", є два шляхи для подальшої діяльності відповідно до законодавства: або прибрати зі своїх шпальт будь-які елементи еротики, або продавати свою продукцію у герметичній упаковці", - зауважує депутат.

"Причому заборонено демонструвати такі друковані засоби масової інформації у вікнах, вітринах та інших місцях загального огляду", - додає він.

Крім того, відзначається в повідомленні, на території України забороняється виробництво і розповсюдження продукції, яка пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, фашизм та неофашизм; принижує особистість, є проявом знущання з приводу фізичних вад (каліцтва), з душевнохворих, літніх людей; пропагує невігластво, неповагу до батьків; пропагує наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, тютюнопаління та інші шкідливі звички.

Депутат відзначає, що закон містить норми, які є певною мірою суперечать іншим законодавчим актам.

Головною проблемою закону, вважає Томенко, є введення подвійного ліцензування для телерадіоорганізацій, у програмній сітці яких присутні еротичні програми та програми, що містять елементи насильства і жорстокості, що суперечить закону України "Про телебачення і радіомовлення" в контексті існування єдиної ліцензії на телерадіомовлення.

Не менш проблемними є норми щойно підписаного закону про створення нової державної структури: Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Повноваження щодо створення та формування складу цієї комісії належать Кабінету міністрів України, говориться в коментарі депутата.

"Визначаючи роль і місце Національної експертної комісії в системі органів державної влади та забезпечуючи діяльність комісії у чіткій відповідності до Конституції і законів України, Кабінет міністрів України має піти шляхом ініціювання внесення відповідних змін до законодавчих актів або передати повноваження комісії Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та Міністерству культури й мистецтв України, - зазначає Томенко.

Читайте також:

Кучма заборонив секс


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...