Литвин і лідер російської "заєди" обмінялися досвідом

Понеділок, 22 грудня 2003, 11:26
Першим візитом парламентської делегації знову обраної Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації стане візит в Україну.

Про це йшла мова на зустрічі голови Верховної Ради Володимира Литвина з головою вищої ради партії "Єдина Росія" Борисом Гризловим у понеділок у Москві в ході офіційного візиту в Росію.

Як повідомив журналістам прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук, у ході зустрічі Гризлов заявив: "Росія й Україна - друзі, і повинні співробітничати з усіх питань".

У ході зустрічі обговорювалися питання двостороннього співробітництва в економічній сфері і на міжпарламентському рівні, а також роль політичних партій і парламентів у підвищенні рівня економічного співробітництва двох країн.

Сторони також торкнулися питання щодо необхідності підвищення статусу україно-російських парламентських комісій зі співробітництва, зокрема, не виключалося, що ці комісії можуть очолити віце-спікери двох парламентів. При цьому Литвин і Гризлов підкреслили свою настроєність на систематичне і результативне співробітництво.

У ході зустрічі Гризлов проінформував українську сторону про внутрішньополітичну ситуацію після парламентських виборів у Росії. Зокрема, він висловив думку щодо можливої конфігурації політичних сил у Держдумі, відзначивши, що центристських блок, сформований "Єдиною Росією", як очікується, може нараховувати більш ніж 270 депутатів.

Литвин розповів Гризлову про хід політичної реформи в Україні, про хід законодавчої роботи українського парламенту.

Литвин і Гризлов також обговорили можливість проведення навесні 2004 року футбольного матчу між парламентськими командами Верховної Ради і Держдуми.

Як повідомлялося, на недавніх виборах у Державну Думу РФ, за партію "Єдина Росія" проголосувало 22 млн. 779 тис. 279 виборців, що складає 37,57% від загального числа тих, що проголосували. "Єдина Росія" по федеральному списку одержить 120 депутатських мандатів, КПРФ - 40, ЛДПР - 36, а блок "Родіна" - 29.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування