Через статтю про Васильєва наїхали на матір й доньку журналіста

Понеділок, 22 грудня 2003, 11:49
Після прес-конференції генпрокурора Геннадія Васильєва 18 грудня, на якій він розповів про судове рішення проти автора статей про нього Володимира Бойка, у родини журналіста почалися проблеми.

Про це йдеться у зверненні редакції донецького тижневика "Остров", який друкував статтю Бойка "В краю напуганных прокуроров", до народних депутатів, засобів масової інформації та журналістів України.

Як повідомлялося, автор статті, що був присутній на тій прес-конференції, сказав, що ніякого рішення щодо себе ніколи не бачив і запитав генпрокурора, як з ним можна ознайомитися. На запитання Васильєв відповідати відмовився, натомість прилюдно пообіцяв негайно після закінчення прес-конференції передати Бойку копію цього рішення.

Редакція "Острова" повідомляє, що генеральний прокурор ніякого судового рішення ані авторові публікації, ані виданню так і не передав.

Натомість, повідомляє видання, наступного дня після проведення прес-конференції до 75-річної матері Володимира Бойка, яка проживає в Донецьку, з’явився державний виконавець.

"Літню жінку залякували тим, що в неї заберуть квартиру за те, що її син наважився виступити проти генерального прокурора. Хатні речі пенсіонерки переписувалися в присутності понятих начебто на підставі якось невідомого судового рішення, копію якого державний виконавець видати відмовився", - пише "Остров".

"Окрім того, в матері Володимира Бойко були примусово вилучені документи на право власності на квартиру, що належить їй та восьмирічній донці журналіста. Як пояснив працівник виконавчої служби, матір та донька Володимира Бойка повинні усвідомити, на кого замахнувся їхній син і батько і чим це закінчиться для його близьких", - повідомляє видання.

"Оскільки сам Володимир Бойко живе та працює в Києві й не міг негайно прибути до Донецька, ми одразу вжили заходи для з’ясування того, що трапилося з сім’єю нашого колеги, з тим, щоби захистити літню жінку від прокурорського свавілля", - йдеться у зверненні.

Неофіційним шляхом "Острову" вдалося з’ясувати, що за вказівкою Васильєва в Київському районному суді Донецька, який ніякого відношення до місцезнаходження тижневика "Остров" не має, суддею В.Попревичем дійсно було незаконно виготовлено судове рішення.

Видання повідомляє, що для того, щоб видавець не довідався про так зване рішення й не міг його оскаржити, агентство "Фортуна" в суд взагалі не викликалося, а щоб створити видимість законності, в матеріалах справи була вказана адреса іншої газети – "Вечерний Донецк".

"Про це ми узнали завдяки тому, що один з помічників Васильєва вихвалявся перед журналістами цим вчинком та тим необмеженим впливом на суд, який має генеральний прокурор. Ось, виявляється, що означала фраза Васильєва "я зроблю все, щоби ця справа була розглянута", сказана ним з парламентської трибуни" [7 листопада], - пише "Остров".

"Всі намагання отримати копію судового рішення з тим, щоби його оскаржити, доки є безрезультатними. І суддя Попревич, і голова Київського райсуду Докунін відмовляються підтвердити або спростувати наявність судового рішення, про яке говорив на своїй прес-конференції Васильєв", - відзначає видання.

"Єдиною людиною, яка публічно визнала, що має в себе розшукуваний нами текст судового рішення, через яке знущаються над матір’ю журналіста, є генеральний прокурор України. Ала попри свою публічну обіцянку, Васильєв не віддає копію цього рішення, очевидно, з тим, щоби не допустити його оскарження та скасування", - йдеться в повідомленні.

Колектив видання звертається до всіх, хто не байдужий до фактів утисків свободи слова в Україні, з проханням допомогти отримати від Васильєва копію "постановленого потайки від видавця газети та автора публікації судового рішення" з тим, щоб його оскаржити та зупинити свавілля відносно журналіста та членів його сім’ї.

"Закликаємо народних депутатів та засоби масової інформації з цією метою направити до Генеральної прокуратури України відповідні запити, а колег-журналістів оприлюднити текст нашого звернення", - йдеться у зверненні "Острова".

Читайте також:

Геннадій Васильєв про справи Гонгадзе, Тимошенко, Медведчука, Пукача і себе особисто


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...