Кучмісти влаштують "одобрямс" проекту Медведчука без "пропорціоналки"

Понеділок, 22 грудня 2003, 12:54
У вівторок Верховна Рада України не буде розглядати законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

Про це повідомив постійний представник президента в парламенті Олександр Задорожній в інтерв'ю журналістам у понеділок після погоджувальної ради у керівництва парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що питання про розгляд даного законопроекту до розгляду змін до Конституції на раді піднімали чотири фракції, до яких входить 201 народний депутат. Це питання підтримки у погоджувальної ради не знайшло і розглядатися у вівторок не буде.

Задорожній також повідомив, що на погоджувальній раді затверджена процедура розгляду законопроектів по внесенню змін до Конституції. Зокрема, по кожному з трьох законопроектів виступлять доповідачі, потім їм будуть задані питання, після чого буде надано можливість виступити керівникам фракцій і груп.

Він підкреслив, що законопроект парламентської більшості й адміністрацій президента не є погодженим законопроектом. Разом з тим, у ньому враховані всі зауваження Конституційного суду.

Погоджувальна рада також не підтримала пропозицію фракції "Наша Україна" про те, щоб на розгляд парламенту були винесені проекти постанови про неприйнятність законопроектів з політреформи.

Задорожній повідомив, що за попередніми даними депутати, обрані в мажоритарних округах, готові підтримати законопроекти з політреформи. Разом з тим, відзначив він, пропозиція про винесення на розгляд законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі вноситься з метою "підірвати консенсус, що складається".

Відповідаючи на питання, чи передбачається блокування роботи парламенту в зв'язку з розглядом цих законопроектів, Задорожній відповів: "А як же".

Як повідомлялося, у парламенті знаходяться 3 законопроекти про зміни до Конституції, визнані Конституційним судом відповідними Основному законові з низкою зауважень.

Законопроект, підготовлений Олександром Морозом, Анатолієм Матвієнком і Віктором Мусіякою, передбачає, проведення прямих президентських виборів у 2004 році.

Депутатський законопроект, погоджений з адміністрацією президента і підтриманий 292 депутатами, зокрема передбачає обрання президента в парламенті в 2006 році. Законопроект, підготовлений, Степаном Гавришем і Раїсою Богатирьовою, передбачає обрання президента парламентом у 2004 році і подовження повноважень Верховної Ради до 2007 року.

На минулому тижні на засіданні конституційної парламентської комісії прийняте рішення взяти за основу законопроект про зміни до Конституції, що передбачає обрання президента в парламенті в 2006 році.

Законопроекти з політреформи виносяться на голосування в парламенті у вівторок, 23 грудня.

Як відомо, фракція комуністів заявляла, що підтримає законопроект з політичної реформи тільки після ухвалення закону про пропорційні вибори.

Читайте також:

Україну не врятують від політреформи навіть 140 постанов про її неприйнятність від "Нашої України"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...