"НАША УКРАЇНА" ІНІЦІЮВАТИМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЩОДО ОБРАННЯ ПРЕЗИДЕНТА ПАРЛАМЕНТОМ

Понеділок, 22 грудня 2003, 13:11
"Наша Україна" ініціюватиме референдум щодо доцільності внесення до Конституції норми, згідно з якою президента обиратиме парламент. Таке рішення ухвалено на засіданні політради блоку Україна", що відбулося 22 грудня.

На політраді обговорювалося питання про спроби внесення змін до Конституції, повідомляє прес-служба "Нашої України"

Учасники політради вважають неможливим підтримати обмеження конституційних прав громадян держави обирати президента, говориться в повідомленні прес-служби.

На політраді було вирішено внести на розгляд Верховної Ради дві постанови - про утворення державної конституційної комісії на чолі з президентом Кучмою та спікером Литвином, а також про процедуру розгляду в парламенті законопроектів про внесення змін до Конституції України.

"Оскільки зміни до Основного закону обмежують права громадян, члени політради вирішили ініціювати референдум щодо доцільності внесення до Конституції норми, згідно з якою президента обиратиме парламент", - говориться в повідомленні.

Також представники блоку Віктора Ющенка обговорили дії фракції в парламенті під час розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції за умов ігнорування позиції "Нашої України".

У понеділок також відбудеться засідання парламентської фракції, на якому визначать стратегію поведінки у Верховній Раді 23 грудня.


Як передає кореспондент УНІАН, член фракції Віктор Пинзеник заявив у понеділок в інтерв`ю журналістам, що "Наша Україна" протестує проти прийняття проекту постанови Тимчасової спеціальної комісії ВР щодо опрацювання змін до Конституції, яким передбачено відмову від голосування тих проектів постанов, які наголошують на неприйнятності конституційних змін.

Пинзеник зазначив, що на сьогодні зареєстровано 140 проектів постанов про неприйнятність законопроектів про внесення змін до Конституції. Він наголосив, що фракція "Наша Україна" добиватиметься, щоб завтра на сесійному засіданні ці проекти постанов були проголосовані.

В той же час він наголосив, що фракція "Наша Україна" у вівторок на пленарному засіданні Верховної Ради робитиме все для того, щоб право громадян обирати президента України не було скасовано у зв`язку із проведенням конституційної реформи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування