Зінченко ігнорує вимоги СДПУ(О), які можуть коштувати йому крісла

Понеділок, 22 грудня 2003, 13:23
Віце-спікер Олександр Зінченко заявляє, що не зважатиме на позицію членів СДПУ(О), які відкликання його з посади поставили у залежність від голосування за політреформу.

"Я вважаю, що питання Конституції і депутатські питання – це незрівняльні речі", - сказав Зінченко на прес-конференції в понеділок, додавши, що "залишає за собою право" поводитись так, як вважатиме за потрібне.

"Я голосуватиму, як визначуся", - сказав Зінченко на питання про підтримання ним політреформи.

Зінченко сказав, що "ніколи не боявся" втратити посаду. "Людина, яка приходить у політику, не повинна зв’язувати себе з конкретним кріслом", - додав він.

Як відомо, минулого тижня член фракції СДПУ(О) Валерій Євдокімов заявив, що фракція порушить питання про відкликання Зінченка з посади віце-спікера в залежності від проведення політреформи.

На прес-конференції Зінченко також заявив, що вважає норму обрання президента в парламенті такою, що "звужує права і свободи громадян, які закладені в Конституції".

Він сказав, що за внесення змін до Конституції "300 голосів сьогодні в парламенті не існує".

Зінченко також додав, що за його інформацією, в понеділок о 13 годині, о 15 годині та о 20 годині відбуватимуться "зустрічі" щодо голосування за політреформу. Він не уточнив, хто братиме в них участь.

Говорячи про процедуру розгляду питання, Зінченко сказав, що визначених для цього 2,5 години недостатньо.

Коментуючи внесені опозицією 140 постанов про неприйнятність обрання президента в парламенті, Зінченко зазначив: "В питанні змін до Конституції мають бути висказані всі думки".

Зінченко також зазначив, що висвітлення теми політреформи у ЗМІ відбувалося тенденційно. "Населення не мало можливості порівнювати різні точки зору", - сказав він.

"Українська Правда"

Читайте також:

СДПУ(О) міняє Зінченка на політреформу, а Кучму – на Медведчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News