Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко подумав, що Суркіс - "пахан на зоні"

Понеділок, 22 грудня 2003, 14:01
Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вимагає показу по впливових телеканалах наявних у нього відеоматеріалів з приводу будівництва "закарпатської хатинки".

Про це йдеться в коментарі Томенка, поширеному у відповідь на коментар президента футбольного клубу "Динамо Київ" Ігоря Суркіса.

"Зізнаюся, я був здивований нетрадиційним стилем коментаря. Він, скоріше, нагадує висловлювання "пахана" на зоні, аніж впливової і авторитетної в Україні людини, якою є Ігор Рахмільович Суркіс", - коментує Томенко висловлювання Суркіса.

"Тому особисто для мене цілком очевидно, що текст коментаря підготував не шанований в Україні президент провідного футбольного клубу, людина, яка спілкується з дипломатами, знаними в Україні та світі людьми, а хтось інший, хто має значно менше уявлення про культуру мовлення", - пише він.

"У будь-якому разі я передусім хочу заспокоїти Ігоря Рахмільовича: жодного бажання "прибрати до рук чужу власність" у мене немає, як немає й досвіду приватизації державного майна. Це хист сімей Суркісів, Медведчуків та їхніх колег, що добре видно на прикладі того ж Закарпаття".

"Серед сотень прикладів цьому є й такі, що вже стали класикою "жанру". Нагадаю, зокрема, історію приватизації помічником Медведчука за 1 долар Свалявського лісокомбінату", - говориться в коментарі.

"Я не буду дискутувати щодо кількості вирубаного в Жденієво лісу. Я лише запропонував би Суркісу оприлюднити на "дружніх" йому телеканалах "ТЕТ" та "1+1" наявний у мене відеоматеріал про хід будівництва", - пише Томенко.

З цього матеріалу, на думку депутата, стане зрозуміло, як "відновлюється" ліс у заповідній зоні Закарпаття, в якій кількості залучаються до проведення робіт працівники підприємств державної та комунальної форм власності, а також можна почути думку робітників та народних депутатів України, що були присутні на місці зведення резиденції.

Томенко також упевнений, що питання законності землевідводу у заповідній зоні Закарпаття, екологічного та іншого обґрунтування будівництва, те, скільки коштів отримав чи отримає бюджет однієї з найбідніших областей України, мають стати предметом перевірки правоохоронних органів, зокрема Генеральної прокуратури та Державної податкової адміністрації.

"Що ж до турботи Ігоря Рахмільовича про моє здоров’я, раджу йому, передусім, берегти своє. Тим більше, що воно йому знадобиться і, можливо, вже найближчим часом", - вважає він.

"Зокрема у зв’язку з тим, що сьогодні вже планується проведення розслідування законності без перебільшення унікального прикладу приватизації Футбольного клубу "Динамо-Київ" та інших об’єктів, до яких мають відношення сім’ї Суркісів, Медведчуків та їхні колеги", - пояснює Томенко.

Він наголошує, що у разі, якщо згаданий ним відеоматеріал не буде розміщено у ЗМІ, зокрема на телеканалі "1+1", він у відповідності до чинного законодавства вимагатиме надання йому можливості поінформувати громадськість про власну позицію, а в разі незадоволення цієї вимоги оскаржуватиме зміст коментаря у судовому порядку.

Крім того, згаданий відеоматеріал буде передано Генеральній прокуратурі України та іншим правоохоронним органам для проведення перевірки, повідомляє Томенко.

Читайте також:

СУРКІС ОЗДОРОВИТЬ "КОМСОМОЛЬСЬКОГО ШНУРКА" ТОМЕНКА ЗАМІСТЬ МЕДВЕДЧУКА

Дача Медведчука на базі "Динамо"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування