Симоненко дізнався, хто фінансує Ющенка?

Понеділок, 22 грудня 2003, 14:12
Лідер Компартії Петро Симоненко натякає на фінансування "Нашої України" з-за кордону.

Коментуючи критику створення тимчасової комісії парламенту щодо перевірки організацій, які отримують гранти, Симоненко сказав: "Я не дивуюсь "нашистам". Ми вже давно говорили, що деякі політичні сили фінансуються з-за кордону".

Організації, які отримують гранти, під виглядом "нібито соціологічних опитувань нав'язують точку зору, що нібито у нашого народу забирають право вибору", сказав Симоненко на прес-конференції у Києві.

На думку Симоненка, якраз навпаки, у маріонеткових країнах "ті, хто займається геополітикою, [на прямих всенародних виборах] призначають президентів, які виконують їхню волю".

Симоненко також відкинув можливість висунення єдиного кандидата на виборах президента разом з "Нашою Україною".

"Пленум ЦК чітко визначився, що з такими правими силами, які входять до блоку "Наша Україна", які 12 років, нав'язавши під час перевороту у 1991 році ідеологію так званих реформ, і які також сьогодні за своїми ознаками конкретної діяльності об'єднують, а якоюсь мірою підконтрольні певним угрупованням олігархів – з такими політичними силами КПУ не може напрацювати конкретної спільної програми, а тим більше іти з єдиним кандидатом".

До того ж, за словами Симоненка, "олігархи з правого крила не мають позитивної програми розбудови держави".

Водночас Симоненко заперечив припущення, що єдина опозиція розвалилася. За його словами, "трійка" (КПУ, СПУ і БЮТ) зберігається і навіть збиралася на минулому тижні. "Я не відкидаю, що у нас і далі є можливість з певних конкретних питань збиратися", - висловив припущення Симоненко.

Говорячи про позицію Компартії у політреформі, він сказав, що має шанс бути ухвалений тільки законопрокет № 4150 (відомий як законопроект Медведчука-Симоненка, за яким у 2004 році президент обирається всенародним голосуванням строком на два роки).

Симоненко підтвердив, що фракція КПУ не голосуватиме за обрання президента у 2004 році нинішнім складом Верховної Ради, так само як і за подовження повноважень цього парламенту до 2007 року.

Лідер КПУ додав, що зміни до Конституції у другому читанні Компартія підтримає лише після підписання й оприлюднення закону про вибори на пропорційних засадах.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування