Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко ще до кінця 2004 року може повернутися в Україну?

Понеділок, 22 грудня 2003, 18:29
Павло Лазаренко, який перебуває в ув'язненні у США, ще до кінця 2004 року може повернутися в Україну. Таке припущення було зроблено в заяві політради політичної партії "Громада", поширеній у понеділок прес-службою організації.

У заяві зазначається, що "неспроможність чинної влади заручитися вотумом народної довіри на президентських виборах 2004 року змушує її вдаватися не лише до неконституційних засобів продовження свого існування, а й до відвертих наклепів на адресу політичних опонентів".

Також у заяві говориться, що "огидні засоби політичної дискредитації лідерів опозиційних сил, які нині влада застосовує проти Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко та Олександра Мороза, "Громада" разом з її лідером Павлом Лазаренком пройшли ще у 1998 – 1999 роках".

Водночас партія не збирається спостерігати, як влада "намагається вкотре використати "фактор Лазаренка" у своїх політичних цілях".

"Тисячі громадівців нині живуть упевненістю: ініційована українською владою так звана "справа Лазаренка" у Сполучених Штатах Америки розвалиться, як будиночок з карт, і лідер нашої партії ще до кінця 2004 року зможе повернутися в Україну!", - говориться в заяві партії.

"У нас ніколи не було найменшого сумніву, що кримінальне переслідування Павла Лазаренка має суто політичні мотиви, а його замовники – президент України та його найближче оточення", - зазначається в ній.

Також у заяві зауважується, що в останніх заявах Леонід Кучма не зумів приховати "власного страху перед поверненням в Україну лідера "Громади".

"Саме тому від найближчого оточення президента лунають натяки на те, що в Україні начебто є люди, у яких до Лазаренка "є багато питань". Саме тому народний депутат України Олександр Волков і йому подібні намагаються прив‘язати ім‘я лідера "Громади" до замовних убивств, посилаючись на рішення Луганського апеляційного суду", - говориться в заяві "Громади".

В той же час політрада зазначає, що в рішенні суду жодним чином не згадується ім‘я Павла Лазаренка, а його представникам в Україні було відмовлено в участі у процесі над убивцями народних депутатів України Вадима Гетьмана та Євгена Щербаня.

Таким чином, говориться в заяві, влада намагається створити в Україні "таку атмосферу, за якої будь-які політичні контакти "Громади" з іншими опозиційними силами сприймалися б як фактор, що їх компрометує".

Водночас у заяві наголошується, що влада сама ініціює зволікання з початком судових слухань у "справі Лазаренка" в США, відмовляючись давати свідчення американському правосуддю.

Політрада "Громади" цитує висловлення президента Кучми на останній конференції, де він заявив наступне: "Я так розумію, що його (Лазаренка) тримають як засіб тиску на Україну, не тільки на мене".

"За цими словами мало би йти продовження логічного ряду з прямими натяками на втручання Сполучених Штатів Америки у внутрішню політику України та закликами не допустити будь-яких дій опозиції, які б зашкодили збереженню чинного режиму після листопада 2004 року", - говориться в заяві.

Президія політради "Громади" звертається до представників усіх опозиційних сил з закликом "не піддаватися на брудні провокації й ще тісніше згуртовувати лави в ім‘я спільної справи – побудови вільної, незалежної, демократичної й багатої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...