Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відповідь Кучми Чубайсу поки незрозуміла Єрмілову

Понеділок, 22 грудня 2003, 18:42
Ідея створення національної енергетичної компанії на базі неприватизованих обленерго вимагає серйозного опрацювання, вважає міністр палива й енергетики України Сергій Єрмілов.

Таку думку Єрмілов висловив у понеділок на прес-конференції в Харкові з нагоди відкриття модернізованого 8-го енергоблоку на Зміївській ТЕС.

Як відомо, президент Леонід Кучма заявив, що найближчим часом буде підписаний указ про створення національної енергетичної компанії, аналогічної російській РАТ "Єдині енергетичні системи".

"Така пропозиція вносилася Міністерством енергетики, коли я ще працював першим заступником (міністра), був навіть підготований проект указу президента", - повідомив голова Мінпаливенерго.

Однак, відзначив він, "на останньому етапі процес був зупинений", що, на думку Єрмілова, було пов'язано з реорганізацією Міністерства енергетики і Міністерства вугільної промисловості.

"Сьогодні багато чого сталося в енергетиці, половину обленерго повністю приватизовано, тому ідея вимагає додаткового опрацювання", - підкреслив він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, на минулому тижні Кучма виступив категорично проти приватизації обленерго і за створення української акціонерної енергетичної компанії на базі неприватизованих обленерго.

Коментуючи слова Чубайса, що нібито Кучма не проти його приходу в українську енергетику, президент сказав: "Я що, схожий на людину, яка приймає необачні рішення?".

Читайте також:

Замість продажу обленерго Чубайсу Кучма створить свій аналог його компанії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування