Литвина вдруге заблокували. Систему Рада поламано. Опозиція чекає на підкріплення Поплавським

Вівторок, 23 грудня 2003, 10:27
Спікер парламенту Володимир Литвин вдруге не зміг відкрити засідання Верховної Ради у вівторок. Трибуна і президія парламенту залишаються заблокованими, Литвин оголосив другу перерву.

Після першої перерви спікер повідомив, що на засідання лідерів фракцій не прийшли керівники "Нашої України", БЮТ і СПУ, які замість себе прислали уповноваженого від трьох фракцій Степана Хмару. Це повідомлення викликало сміх у залі.

Литвин практично не міг сказати повноцінної фрази, оскільки його слова перебивалися сиренами, які опозиція включила у залі. Після перерви вони звучали значно гучніше, ніж зранку.


"Це, що ви зробили, це показує рівень вашої культури", – сказав Литвин. В цей час представник "Нашої України" закликав у мегафон: "Не дамо зґвалтувати Конституцію!" Опозиція почала скандувати:"Кучму – геть!"

За місцем спікера на стіні опозиція повісила транспарант "Руки геть від Конституції!".

Лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук повідомив журналістам, що систему голосування Рада ушкоджено і вона не працює. "Частину карток для голосування виведено з ладу", - додав він.

"Я все бачив на своєму віку, але на бачив такого глумління над Верховною Радою як над органом влади", - сказав Кравчук.

Водночас він пообіцяв, що до кінця тижня в першому читанні зміни до Конституції буде ухвалено.

Кравчук зазначив, що існують інші способи голосування окрім як картками у залі: "Можна голосувати і підписами, і бюлетенями. В Конституції лише сказано, що кожний депутат голосує особисто".

Водночас він заперечив, що більшість перейде в Український дім.

Представник СПУ Юрій Луценко сказав, що опозиція блокуватиме роботу парламенту технічно, по-українські.

"У нас пісень досить, ми колись 10 годин їх співали в адміністрації президента", - згадав Луценко випадок восени минулого року, коли опозиція домагалася зустрічі з Кучмою, зайнявши приміщення АП.

"Чекаємо на появу Оксани Білозір і Михайла Поплавського", - додав Луценко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування