Симоненко готовий голосувати бюлетенями, а Тимошенко - ночувати в парламенті

Вівторок, 23 грудня 2003, 12:01
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що опозиція налаштована "на найрадикальніші дії" для недопущення голосування по змінах до Конституції.

У вівторок в інтерв'ю журналістам у кулуарах парламенту Тимошенко підкреслила, що три опозиційні фракції мають намір заблокувати трибуну і сесійний зал і, "якщо потрібно, будуть у парламенті жити, ночувати, спати".

"Ми налаштовані на найрадикальніші дії і не дамо їм (депутатам більшості) ввійти в зал ні вранці, ні вдень, ні ввечері", - сказала лідер БЮТ.

У випадку, якщо депутати від більшості спробують провести голосування в іншому приміщенні, опозиція буде звертатися до народу України, щоб не допустити голосування по політреформі, підкреслила Тимошенко.

Коментуючи на прохання журналістів позицію Компартії, лідер БЮТ сказала, що хоче звернутися до комуністів з парламентської трибуни, якщо їй представиться така можливість. Тимошенко висловила впевненість, що в комуністів є власна програма дій, яка різниться від програми дій пропрезидентських сил.

У той же час лідер фракції Компартії України Петро Симоненко заявляє, що комуністи готові взяти участь у голосуванні по змінах у Конституцію шляхом поіменного опитування або бюлетенями.

У вівторок у кулуарах парламенту Симоненко підкреслив, що депутати його фракції "не будуть ховатися за кутами і голосувати збором підписів або іншими не відповідними регламентові способами".

"Ми будемо діяти тільки на основі регламенту, а в регламенті записане "публічне поіменне голосування", - підкреслив лідер комуністів, додавши, що раз голосування картками в системі "Рада" неможливе, потрібно скористатися іншими методами.

Зокрема Симоненко висловив думку, що найбільш прийнятним був би спосіб, при якому спікер називає прізвище депутата, а парламентарій відповідає, голосує він "за" або "проти".

Лідер КПУ підтвердив, що комуністи виступають за необхідність проголосувати зміни до Конституції у вівторок або в четвер, оскільки це потрібно робити до кінця нинішньої сесії.

Коментуючи дії опозиційних фракцій, що блокують роботу парламенту, Симоненко сказав: "Одні олігархи ведуть боротьбу з іншими, щоб не вносити зміни в Конституцію і захистити свої капітали".

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

16:02
Ворог вночі атакував ще 2 ГЕС, під загрозою катастрофи опинилась і Молдова - Зеленський
16:02
Заступник аграрного міністра Польщі зривав переговори з Україною - польські асоціації
15:56
Топгенерал США заявив, що для Америки вже не так ризиковано відправляти ATACMS в Україну
15:33
Росія вдарила двома ракетами по Одесі. Їх збили, але уламки впали на цивільних
15:33
На Херсонщині тракторист підірвався на російській міні
15:30
Ризики для військових: петиція до Зеленського про обмеження роботи онлайн-казино зібрала голоси
15:21
Зеленський після Ставки: Через атаки РФ на ГЕС під загрозою не лише Україна, а й Молдова
15:16
Зарплати вчителів: Лісовий натякнув на потенційно нову систему мотивації
15:12
На березі Тиси можуть побудувати мультимодальний термінал для міжнародних перевезень
15:11
відео, фотоНа Харківщині сапери знешкодили російську авіабомбу
Усі новини...