Гербст відхрещується від фінансування Ющенка

Вівторок, 23 грудня 2003, 13:20
Посол США в Україні Джон Гербст вважає нісенітницею твердження, що США надає перевагу опозиційним партіям в Україні.

Про це він заявив у вівторок у Києві, виступаючи перед студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, передає УНІАН.

За його словами, якщо подивитися на голосування у Верховній Раді України з таких питань як направлення українських миротворців до Іраку та Ліберії, "то очевидно, що опозиція не вагається ставати на позиції, що суперечать нашим інтересам".

"Також, якщо поглянути, як проринкові опозиціонери проголосували проти захисту прав інтелектуальної власності, то стає очевидним, що тут ми маємо справу зовсім не з янголами, і зовсім не з тим, хто діяв би за нашою підказкою", - сказав посол.

Гербст також сказав, що опозиційні партії в Україні досить сильні, але вони досить часто стикаються з адміністративними заходами, скерованими на обмеження їхньої діяльності.

"Бізнесові інтереси, що підтримують опозицію, так само як і їхні колеги у пресі, стають предметом надто пильної уваги податківців та інших інспекцій", - зазначив посол.

Проте, на його думку, в Україні можна критикувати діяльність уряду і навіть є ЗМІ, що спеціалізуються на цьому. "Політичних в'язнів у тому сенсі, як ми їх бачимо в деяких пострадянських державах, в Україні немає", - сказав він.

Проте посол наголосив, що всі "найголовніші ЗМІ, особливо телебачення і радіо, не відбивають спектр існуючих думок. Інформація, яку подають ці ЗМІ, ретельно фільтрується. І щоб все було зрозуміло, пресі надсилаються "темники" з інструкціями".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування