Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раду вивели з ладу на тиждень

Вівторок, 23 грудня 2003, 14:22
Збитки від поломок системи "Рада" співробітники апарату українського парламенту орієнтовно оцінюють у 100 тис. грн.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомив керівник управління комп'ютеризованих систем апарату Верховної Ради України Ігор Здзеба.

За його словами, завдано ушкоджень пультам для голосування і табло системи "Рада".

Для відновлення ушкоджених елементів системи буде потрібно близько тижня, підкреслив Здзеба.

Він відзначив, що тестування одного пульта для голосування народного депутата займає близько 60 хвилин.

За його словами, співробітники апарату ще цілком не досліджували, яких ушкоджень завдано системі "Рада". Однак на цьому тижні Верховна Рада не зможе працювати з цією системою, додав він.

У свою чергу завідувач відділом управління справами апарата парламенту України Василь Андрущенко відзначив, що у випадку, якщо депутати навіть зможуть зареєструвати свої картки в системі "Рада", немає стовідсоткової гарантії, що ця система зможе працювати.

Здзеба відзначив, що заміна депутатських карток для голосування займає близько трьох годин. Вартість однієї такої картки 150 грн.

Відповідаючи на питання про те, депутати яких фракцій завдали ушкодження системі "Рада", він, звертаючись до журналістів, сказав: "Ви сидите зверху, вам видніше".

Він повідомив, що о 9.00 у вівторок, коли співробітники апарату почали тестувати систему "Рада", у зал зайшли депутати, після чого і виявилися поломки в системі.

У свою чергу Андрущенко повідомив, що на даний момент зламаний один мікрофон, вартість якого біля $500.

Він нагадав, що за всю історію роботи парламенту було кілька випадків, коли ламали мікрофони. Єдиний з депутатів, що зламав мікрофон і відшкодував його вартість, був лідер Народного Руху України В'ячеслав Чорновіл.

Здзеба відзначив, що співробітники апарату мають намір звернутися по допомогу у відновленні поламаних елементів системи до її розробників.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування