Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ВІДДАСТЬ ПУТІНУ ГОЛОВНУ ЦІННІСТЬ ТУЗЛИ

Вівторок, 23 грудня 2003, 15:52
На зустрічі президентів України і Росії Леоніда Кучми і Володимира Путіна буде оголошено про спільне використання Керч-Єнікальського каналу.

Планується, що Кучма і Путін підпишуть заяву про спільне використання каналу, повідомили "Українській правді" джерела в адміністрації президента України.

Джерела стверджують, що заява буде носити "декларативний характер".

Як відомо, Керч-Єнікальський канал відокремлює Керч від острова Тузла, навколо якого розгорівся конфлікт у жовтні 2003. Зараз Україна сама використовує канал, оскільки вважає острів Тузла своєю територією, і, відповідно, кордон між країнами проходить за межами каналу.

У випадку, якби Росія добудувала дамбу до Тузли, то росіяни могли б наполягати на проведенні кордону по Керч-Єнікальському каналу і домагатися його спільного використання. Тепер виходить, що Росія домоглася спільного використання каналу і без добудування дамби.

Торік через Керч-Єнікальський канал пройшло більш 13 тисяч російських судів. За це Україна одержала 1,0956 млн. доларів.

Другим рішенням зустрічі Кучми і Путіна буде доручення урядам двох країн щодо створення робочої групи з ЄЕП.

Путін прибуде вранці у середу в Сімферополь, звідки разом з Кучмою на вертольоті вилетить у Керч. Там повинна відбутися зустріч у Керченській міськраді і тет-а-тет.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...