Ющенко пропонує перенести голосування з політреформи на середину січня

Вівторок, 23 грудня 2003, 16:36
Опозиція пропонує провести голосування по змінах до Конституції на останньому сесійному тижні поточної сесії, заявив лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко.

В інтерв'ю журналістам у вівторок в кулуарах парламенту він підкреслив, що депутати тільки вранці у вівторок одержали остаточний законопроект по змінах до Основного закону, і, відповідно до регламенту, мають право протягом 14 днів вивчати цей проект.

Ющенко відзначив, що опозиція категорично проти голосування по законопроекту, який "хтось розробив уночі" і який не був винесений на всенародне обговорення. "В історії такого не було, щоб у той же день проект виносили на голосування", - сказав він.

Говорячи про зміст законопроекту, Ющенко знову розкритикував норму про подовження повноважень діючого парламенту. "Чому на рік (подовжуються повноваження), чому не на 10 років, чому не навічно?", - сказав він.

Лідер "Нашої України" також ще раз підтвердив, що його політична сила виступає за проведення референдуму з питання про передачу парламентові права обирати президента.

Говорячи про подальші дії опозиційних сил по недопущенню голосування, Ющенко повідомив, що депутати готові "не залишати стін парламенту, залишатися на ніч".

На його думку, метою представників парламентської більшості на сьогодні є "взяти опозиційну частину залу змором". Ющенко припустив, що після 18.00 буде винесена постанова про зміну порядку голосування, а потім буде проведене таємне голосування бюлетенями.

У той же час, за словами лідера блоку, для більшості зараз проблематично набрати навіть 226 голосів, оскільки багато депутатів уже роз'їхалися з Верховної Ради, але Ющенко припускає, що більшість "шляхом фальсифікації" набере необхідні голоси (226).

Останній пленарний тиждень четвертої сесії - з 13 по 16 січня 2004 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування