Більшовики зібрали підписи і проголосують у вівторок. Навіть якщо це буде в середу

Вівторок, 23 грудня 2003, 19:01
Парламентська більшість уже зібрала необхідні підписи під проектом постанови про голосування бюлетенями по законопроектах про внесення змін у Конституцію, заявив координатор більшості Степан Гавриш в інтерв'ю журналістам у вівторок.

Як повідомлялося, члени парламентської більшості збирали підписи під проектом постанови про зміну процедури голосування по законопроектах з політреформи.

За словами Гавриша, більшість поки не хоче використовувати ці підписи. Більшість сподівається, що в парламенті стихнуть емоції й вдасться досягти компромісу, сказав він.

У той же час, якщо фракції більшості побачать, що ці очікування марні, "вони почнуть активні кроки", підкреслив депутат.

Гавриш відзначив, що засідання парламенту у вівторок не закрите, і рішення по законопроектах може бути ухвалене в будь-який момент.

Відповідаючи на питання, чи збираються депутати більшості провести ніч у сесійній залі, Гавриш сказав, що депутати, в основному, вже розійшлися по домівках. У той же час він підкреслив, що "вони можуть з'явитися в будь-який момент".

Водночас постійний представник президента Олександр Задорожній сказав, що голосування за внесення змін до Конституції відбудеться у вівторок.

"Навіть якщо фізично це буде у середу. Це все одно вважатиметься як рішення вівторка, ухвалене під час вівторкового засідання, оскільки воно не закривалося", - сказав він.

При цьому Задорожній не дав відповіді, у який календарний день - у вівторок чи в середу – все-таки відбудеться голосування.

У вівторок увечері парламентарії продовжують перебувати в сесійній залі. Нечисленні представники опозиції знаходяться біля трибуни і президії, вони сидять у кріслах спікера і його заступників.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування