Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович каже, що позиція "Нашої України", БЮТ і СПУ - це "не позиція"

Вівторок, 23 грудня 2003, 20:17
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович сподівається, що депутатському корпусові вистачить мудрості і сили "піднятися над груповими, вузькополітичними інтересами і з позиції інтересів загальнодержавних, з урахуванням крайньої необхідності оптимізації державного ладу прийняти зважене рішення" по законопроектах про внесення змін у Конституцію.

"Найгірше з можливих рішень - це не ухвалити жодного рішення. Ми повинні усвідомлювати це і вище всього ставити інтереси народу України", - підкреслив прем'єр, повідомляє його прес-служба.

"Сьогоднішні події у Верховній Раді в черговий раз засвідчили наявність різних поглядів і різного розуміння суті демократії. Але сьогодні не можна погодитися з тим, як окремі політичні сили відстоюють свої позиції в парламенті. Блокування роботи Верховної Ради - це не позиція. І в контексті проведення політичної реформи, і в контексті прийняття життєво необхідних законів", - відзначив він.

За словами Януковича, своїми діями "радикально налаштовані народні депутати фактично загальмували внесення змін у деякі закони, зокрема у системі оподатковування, що покликані забезпечити необхідний ресурс для запланованих у бюджеті наступного року витрат".

"А це і продовження дії пільгового режиму для сільського господарства, і звільнення від оподатковування перерахувань на пенсійні внески, і скасування ряду невиправданих галузевих пільг", - сказав він.

"Опозиційність не знімає з депутатів відповідальності за стан справ у державі й обов'язок передбачати наслідки своїх кроків", - підкреслив прем'єр.

Досвід роботи першого коаліційного уряду, рівень його співробітництва з парламентом свідчить про життєздатність закладених у політичній реформі ідей, конструктивізмі саме спільних дій, відзначив Янукович.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування