Опозиція пішла від Литвина о 12 ночі, а потім до нього прийшли Янукович з Клюєвим.

Вівторок, 23 грудня 2003, 23:27
Близько півночі закінчилася нарада у спікера Верховної Ради за участю лідерів Нашої України, БЮТ та СПУ, а також лідера комуністів Петра Симоненка.

Як повідомив Ющенко журналістам, вони домовилися до 9 ранку середи підготувати перелік питань до представників більшості, розв'язання яких розблокує роботу парламенту.

За словами Ющенка, проблемними питаннями, щодо яких треба провести переговори, є гарантування всенародних виборів президента у 2004 році, а також термін повноважень нового глави держави.

Іншим питанням, щодо якого більшість і опозиція мають досягти компромісу, є "конституційний перехід від виборів президента народом до виборів у парламенті через референдум", - сказав Ющенко.

Ще одним питанням для переговорів він назвав гарантування пропорційних виборів до Верховної Ради без пониження 4% бар’єру.

Після закінчення наради з четвіркою, після 12 ночі до голови ВР приїхав прем'єр Янукович. Депутатам вдалося провести журналістів під кабінет спікера, щоб взяти коментар у голови уряду. Однак він у супроводі віце-прем'єра Клюєва непомітно пішов з парламенту.

Водночас у сесійній залі перебуває близько 59 депутатів опозиції, які утримують президію та трибуну парламенту.

У сесійну залу підвезли нові ящики з водою, бутербродну нарізку, апельсини і банани.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування