Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не визнає результати голосування "у туалетах". СДПУ(О) говорить, що в блокуванні немає сенсу

Середа, 24 грудня 2003, 09:29
"Наша Україна" блокувати роботу парламенту, наполягаючи на пошуку компромісу щодо 9 пунктів політичної реформи, озвучених напередодні.

Про це заявив лідер "Нашої України" Віктор Ющенко у середу зранку, вийшовши із засідання погоджувальної ради у спікера. Замість нього залишився продовжувати переговори заступник голови фракції Юрій Костенко.

"Все, що ітиме по нелегітимній процедурі, буде блокуватися", - сказав Ющенко. Він підкреслив, що за регламентом треба два тижні на опрацювання у фракціях законопроекту змін до Конституції.

Коментуючи намір провладних фракцій проголосувати зміни до Конституції бюлетенями, Ющенко сказав, що до цієї процедури треба перейти голосуванням у залі.

Він назвав незаконним перехід на голосування бюлетенями шляхом збору підписів. "Хочете змінити процедуру голосування? Будь ласка, треба відкрити сесію, оголосити розгляд питання… А не так, що нам принесли з туалету бюлетені невстановленої форми", - зазначив Ющенко.

"Це дивно, що вони сказали, що в них є 227, а не 497 голосів за перехід на голосування бюлетенями", - додав він.

"На вчорашній вечір реакція на наші пропозиції була неприйнятна. На ранок також нічого не змінилося", - сказав він.

Ющенко нагадав про вимоги опозиції провести консультації з ряду питань.

За словами Ющенка, проблемними питаннями, щодо яких треба провести переговори, є гарантування всенародних виборів президента у 2004 році, а також термін повноважень нового глави держави.

Іншим питанням, щодо якого більшість і опозиція мають досягти компромісу, є "конституційний перехід від виборів президента народом до виборів у парламенті через референдум", - сказав Ющенко.

Ще одним питанням для переговорів він назвав гарантування пропорційних виборів до Верховної Ради без пониження 4% бар’єру.
***

У середу зранку після проведеної ночі у сесійній залі опозиція продовжила блокувати трибуну і президію Верховної Ради. Біля крісел керівництва парламенту перебуває кілька десятків депутатів. Час від часу по залу чути звуки сирени і дудок футбольних фанатів.

Водночас представник фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич заявив, що далі блокувати трибуну немає сенсу. "Це не грає ролі, бо система "Рада" все рівно не працює".

Шуфрич сказав, що фракції більшості "знайдуть спосіб" проголосувати зміни до Конституції при заблокованій трибуні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування