БІЛЬШОВИКИ СТВЕРДЖУЮТЬ, ЩО ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗМІНИ ДО КОНСТИТУЦІЇ

Середа, 24 грудня 2003, 10:12
Представники фракцій більшості стверджують, що у середу вдень 276 голосами "за" проголосували законопроект №4105 про внесення змін до Конституції у першому читанні.

Як повідомив лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук, голосування відбулося у сесійній залі шляхом підняття рук, а підрахунок голосів вів голова лічильної комісії Валерій Мішура.

Кравчук підкреслив, що голосування є легітимним, оскільки постанову про внесення змін до Конституції зачитував спікер Володимир Литвин, який стояв у кутку сесійної зали.

"Головне, щоб я свою волю висловив особисто", - підкреслив Кравчук, говорячи про правомірність голосування. Він сказав, що особисто підрахував голоси членів своєї фракції.

"Тепер цей законопроект вважається попередньо схваленим, ми його вивчатимемо, а в березні відбудеться остаточне ухвалення", - заявив Кравчук.

Коментуючи заяви опозиції, що більшовики збирали підписи для голосування бюлетенями, а тепер вони проголосували підняттям рук, Кравчук сказав: "Ми в тексті постанови записали, що якщо не можна провести голосування бюлетенями – голосувати руками".

Як відомо, законопроект №4105 передбачає обрання президента у парламенті в 2006 році, у 2004 р. президент має обиратися всенародно строком на півтора роки. Для остаточного схвалення документу він має бути підтриманий 300 голосами на наступній сесії парламенту.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування