Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти знову збирають підписи за зміни в Конституцію. Їх може виявитися більше

Середа, 24 грудня 2003, 11:36
Народні депутати, що проголосували за попереднє схвалення законопроекту по політреформі, будуть підтверджувати своє голосування особистими підписами.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу повідомив постійний представник президента в парламенті Олександр Задорожній.

Задорожній визнав, що під час голосування в середу підняттям рук були деякі порушення. "Звичайно, порушення були, але порушувалося усе із самого початку і не нами ", - сказав він.

За його словами, у зв'язку з неможливістю голосування в сесійній залі (опозиція заблокувала трибуну і президію, раніше була виведена з ладу електронна система голосування "Рада") було прийнято постанову про зміну процедури голосування й проведення голосування шляхом підняття рук.

Задорожній повідомив, що він має намір скласти акт про те, що його місце для голосування "сплюндроване", відтак він не мав змоги проголосувати карткою для голосування, як це передбачено регламентною процедурою.

Представник президента у Верховній раді підкреслив, що зараз депутати підтверджують результати голосування шляхом збору особистих підписів для того, "щоб ні в кого не виникало сумнівів".

Він назвав природним те, що в сесійному залі під час цього голосування було неможливо підрахувати всі голоси народних депутатів.

Депутат відзначив, що згідно з зафіксованими лічильною комісією парламенту даними, за попереднє схвалення законопроекту, направлення його в Конституційний суд і внесення до порядку денного наступної сесії проголосувало 276 депутатів.

За словами Задорожнього, це рішення підтримали 49 комуністів.
Задорожній не виключив, що число тих, хто проголосував "за", буде збільшуватися, заяв про підтвердження голосування може бути більше, ніж 276.

"Фактично могло проголосувати більше депутатів, але голоси деяких позафракційних не були враховані рахунковою комісією", - сказав Задорожній.

Відповідаючи на питання, як парламент має намір голосувати в четвер у зв'язку з тим, що система голосування виведена з ладу, Задорожній відзначив, що парламент буде голосувати тим способом, який буде можливий.

Задорожний заперечив можливість переходу більшості до іншого приміщення, якщо опозиція оголосить про безстрокове блокування роботи парламенту.

"Бажання нас вигнати з залу, щоб ми вийшли кудись - чи на Банкову в конференц-зал, чи в Український дім – це все бажання, які я не хочу коментувати. Якщо вигадувати і створювати такі ситуації, коли Верховна Рада працювати не буде, на те вона і більшість, що вона цього не дозволить", - заявив представник президента у парламенті.

"Я думаю, що більшість і сьогодні довела, що нікуди вона переходити не буде. Якщо опозиція хоче це робити, то опозиція може знайти собі будь-який інший зал".

Розмірковуючи про те, чиєю перемогою можна вважати результати нинішнього парламентського дня, Задорожний сказав: "Мені здається, що в даному випадку перемогли всі, оскільки, якщо проаналізувати юридичний характер попереднього схвалення, це не є кінцевий результат".

Задорожний відмовився прогнозувати, чи набере законопроект про зміни до Конституції необхідних 300 голосів на наступній сесії Верховної Ради, але зауважив, що "тільки політична дискусія, тільки знаходження компромісів може привести до позитивного результату".

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування