ОПОЗИЦІЯ ЗРОБИТЬ ТАК, ЩОБ ВЛАДУ ПІСЛЯ ЗМІН КОНСТИТУЦІЇ НЕ ВИЗНАВАЛИ В СВІТІ

Середа, 24 грудня 2003, 11:54
Опозиція не зніматиме блокаду парламенту. Вона також звертатиметься до суду і європейських інституцій в зв’язку із незаконним ухваленням змін до Конституції у першому читанні.

Про це заявили лідери фракцій опозиції на прес-конференції у середу.

"Сьогодні ми не бачимо способу врегулювати роботу парламенту", - заявив Віктор Ющенко.

"Ми продовжуватимемо блокувати роботу в зв’язку із брутальним порушенням процедури і закону", - сказав заступник голови СПУ Йосип Вінський.

Юлія Тимошенко повідомила, що у середу вдень відбудеться засідання робочої групи "трійки", яка визначить наступні дії опозиції. "Наша пропозиція буде почати безстрокове блокування Верховної Ради, поки не буде відмінено це голосування", - сказала лідер БЮТ.

"Ми не визнаємо ці результати голосування, наші дії будуть довготривалими, але результативними", - додав Ющенко.

"Те, що відбувалося сьогодні у залі – це злочин проти держави і українського народу, - сказав Ющенко. - Це шоу, по якому розігруватимуться так звані вибори президента".

Тимошенко повідомила, що вони звертатимуться до Конституційного суду, суду загальної юрисдикції та ПАРЄ. "Вона може не визнавати незаконно ухвалені Конституції і, відповідно, органи влади, сформовані на їх підставі", - сказала вона.

За її словами, у четвер має відбутися зустріч опозиції з дипломатами. Представник Соцпартії Йосип Вінський повідомив, що СПУ, як член Соцінтерну, "зобов'язана повідомити про події в Україні 175 партіям світу".

За словами Ющенка, у нього є інформація, що за зміну процедури голосування існують підписи лише 219 депутатів замість 226. При цьому 5 підписів сфальсифіковані.

Присутній на прес-конференції член лічильної комісії Юрій Кармазін з "Нашої України" повідомив, що серед інших є підпис депутата Сухого з СДПУ(О), який перебуває у лікарні в Запоріжжі. Також, за його словами, двічі стоїть підпис Олександра Кузьмука.

За словами Кармазіна, 8 з 19 членів лічильної комісії відмовилися визнавати результати голосування.

Юлія Тимошенко повідомила, що загалом за зміни до Конституції було піднято "близько 100 рук" і "у цього була величезна кількість свідків". Вона додала, що якщо опозиція погодиться з такою фальсифікацією змін до Конституції, то "нам нема чого робити в цьому суспільстві".

Тимошенко назвала результати голосування "галіматтєю", підкресливши, що членів лічильної комісії у момент підняття рук у сесійній залі не було – вони засідали на 3 поверсі парламенту.

***

Після голосування у сесійній залі підняттям рук за внесення змін до Конституції спікер Володимир Литвин закрив засідання до четверга. Через кілька годин у залі не залишилося жодного з народних депутатів, там працюють прибиральниці.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування