Кірпа до Києва везе мітинг. Литвин попросив Тимошенко "зняти камінь з серця"

Середа, 24 грудня 2003, 14:37
Спікер парламенту Володимир Литвин сказав опозиції, що проігнорує її заклик не підписувати постанову про ухвалення змін до Конституції у першому читанні.

Як повідомив "Українській правді" член СПУ Юрій Луценко, у середу в обід групі опозиціонерів вдалося пройти до кабінету спікера, де між ними відбулися нетривалі переговори.

За словами Луценка, представник "Нашої України" Юрій Костенко заявив Литвину, що вони продовжать блокувати роботу Верховної Ради, якщо він підпише постанову.

На що Литвин відповів: "Звертайтеся до Конституційного суду, зніміть камінь з серця".

На це представник БЮТ Сергій Головатий заявив, що "КС не має повноважень визначати легітимність голосувань, але легітимність ухвалених рішень – це обов'язок голови Верховної Ради".

"Якщо ви підпишете постанову, то порушите найсвятіше – Конституцію, де чітко визначена процедура внесення змін до Конституції", - сказав Головатий.

На що, як каже Луценко, Литвин відповів: "Дії опозиції загнали мене в кут. Рішення буде підписано, у мене немає іншого вибору".

Тоді Тимошенко пояснила, що незаконність голосування підтвердять присутні на сесії дипломати і журналісти.

Тимошенко звернулася до Литвина: "У вас є зачіпка – голова лічильної комісії Мішура не мав повноважень рахувати голоси у залі. В цей час лічильна комісія засідала в іншому місці, а рішення про надання повноважень Мішурі були надані після голосування, і цей момент зафіксований у протоколі".

На це, за словами Луценка, Литвин відповів, що не сприймає аргументи опозиції і все рівно підпише постанову.

Як повідомив журналістам інший учасник зустрічі член СПУ Йосип Вінський, такими діями Литвин "ставить себе поза законом". "Тепер ми маємо свободу дій щодо спікера", - сказав він.

Вінський сказав, що у четвер опозиція знову блокуватиме роботу парламенту.

***

Тим часом Юрій Луценко повідомив, що у четвер під стінами парламенту має відбутися мітинг протесту проти дій "Нашої України", БЮТ і СПУ.

"Міністерство транспорту опустило рознарядки на залізниці доставити до Києва народ на акцію протесту. Очікується близько 2 000 підневільних", - сказав Луценко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...