Кучмі цікаво, що буде робити Ющенко-президент, якщо сьогодні він блокує трибуну

Середа, 24 грудня 2003, 17:44
Президент України Леонід Кучма вважає, що дії опозиції в парламенті під час голосування по законопроекту змін у Конституцію продиктовані "революційною доцільністю" і категоричні відкидає "такі спроби рватися до влади".

"Те, що в ці два дні відбувалося в парламенті, крім неприємного осаду і почуття гіркоти, нерозуміння, якими ж мотивами керувалася, насамперед, "Наша Україна", блокуючи проведення цієї політичної реформи [не викликало]", - сказав Кучма в середу на прес-конференції в Керчі.

Кучма підкреслив, що питання реалізації конституційної реформи "має загальнодержавне значення і, напевно, не тільки, оскільки зміни, що пропонується внести в Конституцію, вони стосуються майбутнього України".

Президент відзначив, що "практично ініціатором" політичної реформи "були всі парламентські і політичні сили, що задекларували цю реформу задовго до того, як президент офіційно вніс її два роки тому".

"Думаю, не тільки в мене, але й у більшості розсудливих людей в Україні обов'язково з'явиться таке питання: "А чим же буде керуватися така політична сила, якщо вона прийде до влади, якщо вона сьогодні зневажає закони, якщо вона сьогодні зневажає право?" - сказав Кучма.

"А всі дії, що вчора і сьогодні проходили в стінах парламенту, мені здається, виходили тільки з одного - революційної доцільності. Я категорично відкидаю такі спроби таким шляхом рватися до влади", - сказав президент.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування