Янукович вважає, що ющенківцям треба підвищувати рівень культури

Середа, 24 грудня 2003, 18:03
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає попереднє схвалення Верховною Радою законопроекту про внесення змін до Конституції "перемогою здорового глузду над емоціями і непомірними амбіціями окремих політиків і їхніх прихильників".

"Питання політичної реформи - це не питання парламентської більшості або парламентської опозицій. Це - питання загальнодержавне", - говориться в коментарі Януковича щодо схвалення парламентом проекту закону про зміни до Конституції.

"Як відомо, будь-яка дія викликає адекватну протидію", - відзначає прем'єр. За його словами, блокування роботи парламенту "суперечить самій суті поняття парламентської демократії".

"Конструктивно налаштована частина депутатського корпуса, об'єднавши зусилля, довела здатність парламенту вирішувати доленосні питання", - відзначає глава уряду.

Говорячи про суть ухваленого рішення, Янукович підкреслює, що "більше прав парламенту, обраному всім народом - це одночасно і вищий ступінь відповідальності за вирішення найбільш хворобливих проблем життя наших громадян".

"Цю відповідальність перед народом Кабінет міністрів як вищий орган виконавчої влади готовий нести солідарно з усім парламентом", - відзначає прем'єр.

"Вважаю, що упорядкованість і планомірність законодавчого процесу, погодженість позицій Верховної Ради й уряду по першочерговості прийняття законів і визначенню головних пріоритетів державної політики є важливим чинником ефективності і дієвості влади в цілому", - підкреслює глава уряду.

"Ми вже неодноразово повторювали, що нинішній стан суспільства, динаміка економічного розвитку вимагають збалансованості повноважень різних галузей влади.

Власне, ухвалення сьогоднішнього рішення відкриває шлях до практичної реалізації положень, яких опозиція так довго вимагала і так завзято блокувала після з внесення до порядку денного", - відзначає у своєму коментарі Янукович.

На його думку, методи, якими це робилося, засвідчили "як мінімум, необхідність підвищення рівня політичної культури".

"Інакше як розцінювати застосування фізичних засобів впливу на депутатів, що сповідують інші політичні погляди, ламання електронної системи голосування", - відзначається в коментарі.

Янукович підкреслює, що "тільки в спільних діях Верховної Ради" бачить "гарантію результативного поступального руху нашої держави".

"Досвід року поточного переконливо свідчить про їх (спільних дій) конструктивізм і перспективність", - відзначає прем'єр.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування