Раду відремонтували, більшовикам не доведеться напружувати руки

Четвер, 25 грудня 2003, 10:13
Система підрахунку голосів "Рада" у парламенті України відремонтована і знову працює, повідомили в четвер журналістам співробітники апарата Верховної Ради.

У свою чергу народний депутат Ігор Гринів (фракція "Наша Україна") повідомив, що ранком під час засідання опозиційної "трійки" у сесійному залі систему "Рада" тестували, вона працювала, і працювали всі екрани.

Як передає кореспондент агентства, оскільки сесійне засідання в парламенті не відкрито, система "Рада " не включена, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В той же час, парламентська більшість була готова у четвер голосувати підняттям рук низку економічних законів, як під час попереднього схвалення змін до Конституції. Про це в інтерв'ю журналістам повідомив уповноважений представник фракції "Регіони України", представник уряду в парламенті Володимир Рибак.

Він сказав, що на засіданні фракцій більшості розглядались різні варіанти сьогоднішнього голосування, оскільки існує необхідність ухвалення низки важливих економічних питань ще до Нового року, повідомляє УНІАН.

Водночас, він не виключає, що всі голосування будуть перенесені на пленарний тиждень після Нового року: "Можливо, необхідний час, щоб заспокоїтись".

Він категорично заперечив можливість парламентської більшості піти до іншого місця для голосування. "Володимир Литвин є головою Верховної Ради України, і він не має йти у якісь підворіття, тим більше, маючи підтримку більшості депутатів. І тут ми його підтримуємо", - сказав Рибак.

Як повідомлялося, 23 грудня під час блокування роботи парламенту фракціями "Наша Україна", БЮТ і СПУ, з метою не допустити внесення змін до Конституції була виведена з ладу система для голосування "Рада". За даними апарату ВР, на її відновлення необхідно 6 днів.

24 грудня у сесійній залі ВР відбулося голосування шляхом підняття рук за проект постанови про схвалення і направлення до Конституційного суду і включення до порядку денного наступної сесії питання про внесення змін до Конституції України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування