Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ повинна зупиняти машини "крутих" із цифрами "28" і шифром "ІІ"

Четвер, 25 грудня 2003, 10:27
Номерні знаки автомобілів, позначені шифром "28" або серіями "ОО" чи "ІІ", не дають переваг у русі і не звільняють від відповідальності за вчинені порушення правил дорожнього руху.

Про це йдеться у відповіді заступника міністра внутрішніх справ Присяжнюка на запит депутата Томенка.

Присяжнюк також повідомив, що шифром "28" позначено "екстериторіальні номерні знаки". Що це значить, у відповіді представника МВС не вказано.

Як зазначив Томенко у коментарі "Українській правді", загалом він надіслав запит до МВС, кому і на підставі чого видають номери із шифром "28".

"Відповіді на це я не отримав. Що таке шифр "28"? У нас в Україні 27 територіальних одиниць. І як одна з версій появи знаків із "28" було те, що це машини з острова Тузла. Тепер виявляється, що це "екстериторіальні" номери. Питання знову вимагає уточнення", - сказав Томенко.

Як відомо, номери з шифром "28" або серіями "ОО" чи "ІІ" ставлять на машини "крутих" автовласників. Наприклад, у Григорія Суркіса машина з шифром "ІІ", Віктор Янукович якийсь час на посаді прем'єра їздив з номерами "ОО".

Раніше керівництво ДАІ зобов'язало інспекторів документувати порушення правил дорожнього руху незалежно від наявності на транспортних засобах номерів серій "АП", "ВР", "КМ", "КА", "КИ", "ОО" і подібних, звукових і синіх чи червоних світлових сигналів, а також наявності у водія посвідчень, зокрема, громадського помічника або члена "Прес-автоклубу".

"Українська правда"

Читайте також:

МІЛІЦІЯ БУДЕ ЗУПИНЯТИ МАШИНИ ДЕПУТАТІВ, ЧЛЕНІВ КАБМІНУ І АП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування