Симоненко обіцяє знову підтримати опозицію

Четвер, 25 грудня 2003, 11:21
Лідер фракції Компартії Петро Симоненко заявляє, що у випадку, якщо вдасться почати пленарне засідання в четвер, він буде вимагати розгляду першим питанням законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

Як відзначив Симоненко в інтерв'ю журналістам у четвер, як тільки "дадуть у залі працювати", він першим буде наполягати на розгляді законопроекту про пропорційні вибори.

Лідер КПУ підкреслив, що позиція комуністів у цьому питанні залишається незмінною - вони будуть підтримувати законопроект про вибори у Верховну Раду, внесений групою депутатів, зокрема Миколою Рудьковським (фракція Соцпартії), що пропонує проводити вибори народних депутатів у єдиному загальнодержавному окрузі та формувати партійні списки самими партіями.

Коментуючи результати голосування в середу по законопроекті змін у Конституцію, Симоненко підкреслив, що своєю участю в цьому голосуванні комуністи підтвердили, що в 2004 році вибори президента відбудуться на всенародному голосуванні, а також ще раз підтвердили необхідність скорочення повноважень президента України, зміну системи влади в країні, а також можливість переходу до іншої системи влади.

Як відомо, у листопаді лідери "Нашої України", БЮТ, СПУ та КПУ підписали меморандум про спільні дії, де головною передумовою політреформи називалося ухвалення закону про вибори на пропорційній основі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування