З наступного року дітям в школах розказуватимуть, як Кучма любив ЄС

Четвер, 25 грудня 2003, 11:49
Починаючи з 2004-2005 навчального року, в усіх українських школах буде запроваджено новий навчальний курс – "Європейський вибір України".

Як повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, з вересня 2003 року цей курс, що розроблений Центром європейського та порівняльного права Міністерства юстиції України, був запроваджений в 10-ти київських школах.

За результатами першого семестру Міністерство освіти та науки рекомендувало запровадити спецкурс в усіх загальноосвітніх навчальних закладах України, йдеться в прес-релізі міністерства юстиції.

Міністр повідомив, що "Європейський вибір України" розрахований на учнів 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Метою курсу є навчити українських школярів "абетці ЄС" - дати засадничі знання про історію, інституційний устрій, перспективи розвитку Євросоюзу, а також про взаємини Україна-ЄС.

"Курс є актуальним, оскільки вже з 1 травня 2004 року ЄС матиме з Україною спільний кордон", - зазначив міністр.

Планується, що викладачами спецкурсу можуть бути викладачі історії або географії, які пройдуть відповідний тренінг. Теоретичну базу забезпечить Центр європейського та порівняльного права Міністерства юстиції України.

Вже підготовлений посібник "Європейський вибір України", по якому цього року навчаються школярі в 10-ти київських школах. В січні-травні 2004 року посібник планується доопрацювати та видати для використання як в Києві, так і в регіонах.

Міністр також повідомив, що підготовка посібника, тренінги з вчителями тощо проводилися Центром європейського та порівняльного права на громадських засадах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування