Постпред Кучми каже, що опозиція перебіситься після Різдва, а вона читає газети в президії

Четвер, 25 грудня 2003, 11:51
Постійний представник президента у парламенті Олександр Задорожній відкидає звинувачення опозиції, що голосування у середу та четвер були незаконними.

"Той хто порушує регламент, не може апелювати до порушення регламенту", - сказав Задорожній.

На думку Задорожнього, спосіб голосування у четвер, коли Литвин зміг провести засідання з ложі гостей, показав, що "нинішня ситуація у парламенті не критична". Він підкреслив, що апарат ВР встиг за ніч відремонтувати систему "Рада", хоча після цього вона була знову зламана.

Постпред Кучми сказав, що підрахунок голосів здійснювали керівники фракцій, які доповідали про результати голові лічильної комісії Валерію Мішурі. Він у свою чергу, на питання журналістів, чи передбачений такий спосіб роботи, сказав: "А в регламенті ніде немає, щоб депутатам не давали голосувати".

Постпред президента Задорожній також спрогнозував, що після різдвяних свят ситуація заспокоїться.

На його думку нинішній конфлікт є не стратегічним, а ситуативним: "У роботі Верховної Ради опозиція зацікавлена не менше від провладних сил, оскільки для опозиції це - шлях доступу до ЗМІ. Верховна Рада їм потрібна як трибуна".

Він також сказав, що в законопроекті порядку денного цього тижня 80% законопроектів внесені опозицією.

На питання, як більшість збирається протидіяти опозиції, Задорожній сказав: "У нас плану дій немає".

***

Під час перерви у засіданні Верховної Ради у сесійній залі залишається близько 15 депутатів з "Нашої України", які продовжують блокувати президію Верховної Ради.

Вони сидять на місцях спікера та його заступників, ходять по залу, читають газети. Як і два минулих дні, на місці спікера сидить член "Нашої України" Іван Стойко.

Опозиція поставила у президії звичайні стільці, а крісла спікера та його заступників стоять в протилежному кутку сесійної зали біля пульту системи "Рада". У президії залишається лише одне крісло віце-спікера Олександра Зінченка.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування