Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна", БЮТ та СПУ апелюють до ПАРЄ та власників телеканалів, а також попереджають Литвина

Четвер, 25 грудня 2003, 14:01
Фракції опозиції звернулися з листом до президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Пітера Шіддера. Вони просять провести термінові дебати щодо ситуації у Верховній Раді на найближчій сесії ПАРЄ у січні 2004 року.

Про це повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко на прес-конференції після зустрічі трійки з дипломатами західних держав.

Тимошенко підкреслила, що Україна при вступі до Ради Європи брала на себе зобов'язання, і ця структура здійснює моніторинг їх виконання. Тому опозиція звертається з проханням "застосувати терміново процедуру і внести питання по ситуації у Верховній Раді на порядок денний сесії ПАРЄ".

У свою чергу Віктор Ющенко повідомив про звернення "Нашої України" БЮТ та СПУ до фракцій більшості та Компартії. Опозиція пропонує опонентам провести теледебати щодо політреформи. "На будь-якому загальнонаціональному телеканалі, у будь-який зручний для вас час", - зазначив Ющенко.

Говорячи про подальші дії опозиції, Ющенко сказав, що робоча група з представників трьох фракцій опрацьовує наступні кроки. На питання щодо вуличних акцій протесту Ющенко сказав, що поки не час давати відповідь на це питання. "Працюють робочі групи, які запропонують подальші дії", - зазначив він.

Разом з тим Тимошенко повідомила, що якщо більшовики та КПУ вирішать перейти в інше приміщення для проведення засідань парламенту, вони підуть разом з ними.

"Парламентська опозиція є частиною депутатського корпусу. Якщо вони кудись перейдуть, ми супроводжуватимемо їх плече в плече", - сказала лідер БЮТ.

Представники опозиційної "трійки" - Віктор Ющенко, лідер Блоку Юлія Тимошенко, виконуючий обов'язки лідера фракції СПУ Йосип Вінський - провели у четвер зустріну з дипломатами 14-ти країн, а також представниками ОБСЄ і Європейської Комісії.

На зустрічі були присутні, зокрема, посли США Джон Гербст, Італії Іоланда Брунетті-Гетц, Японії Кішичиро Амае, Латвії Андріс Вилцанс.

"Українська правда"



"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...