Гавриш впише в нову Конституцію парламентсько-урядову коаліцію

Четвер, 25 грудня 2003, 14:58
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш заявляє, що підписання угоди про створення парламентсько-урядової коаліції "засвідчило створення нової норми", яка в майбутньому буде закріплена в Конституції.

У четвер в Пущі-Водиці він сказав, що така норма "ще не є нормою Конституції, але стане нею завтра, коли ми проголосуємо на останній сесії внесення змін до Конституції, у чому я впевнений".

Він також назвав підписання цих документів "новим політичним процесом напередодні 2004 року", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця політична заява ще раз показує консолідацію позиції влади, спрямовану на збереження стабільності, розвиток і продовження проведення економічних, соціальних і політичних реформ", - підкреслив він.

Гавриш також вважає, що співробітництво уряду і парламенту було успішним не тільки в плані ухвалення необхідних законопроектів, але й у плані "здатності влади підсилювати соціально-економічні програми".

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив надію, що в наступному році ті проблеми, що були у відносинах уряду з парламентом, підуть у минуле, "щоб ми не приймали сирих законопроектів". "Тоді в залі буде за 240 голосів", - підкреслив він.

У своєму виступі прем'єр-міністр України Віктор Янукович назвав головним, що поєднує парламент і уряд - спільну відповідальність, "політичну і моральну".

"Це була головна умова виконання політичної угоди (підписаної рік тому). Я впевнений, що і ця угода буде виконана", - заявив прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування