Безкоштовні вхідні продовжили на два місяці

Четвер, 25 грудня 2003, 15:47
Держкомітет зв'язку й інформатизації України вирішив продовжити на два місяці (до 29 лютого) дію свого наказу, відповідно до якого вартість дзвінків зі стаціонарного телефону на мобільний тимчасово (до 31 грудня) визначена в 1,2 грн. за хвилину.

Як повідомив журналістам у четвер заступник голови Держкомзв'язку Володимир Коляденко, таке рішення було ухвалено після обговорень з операторами зв'язку.

Зазначений наказ набрав чинності 19 вересня поточного року, одночасно з законом, яким операторам усіх форм власності забороняється стягувати плату за вхідні сигнали. Закон утратив чинність на поточному тижні (у зв'язку з набуттям чинності законом "Про телекомунікації"), однак оператори мобільного зв'язку заявили про своє бажання зберегти безкоштовні вхідні.

За їхніми словами, для збереження принципу CPP (платить той, хто дзвонить) необхідне збереження або збільшення зазначеного тарифу, оскільки у випадку зменшення вартості дзвінка він не буде компенсувати витрати операторів.

Коляденко поінформував, що держкомітет створив робочу групу, у яку крім співробітників Держкомзв'язку ввійшли представники операторів, яка до кінця лютого проаналізує ситуацію на ринку і розробить пропозиції по зміні тарифу.

Голова правління національного оператора зв'язку ВАТ "Укртелеком" Сергій Січкаренко, у свою чергу, поінформував про те, що оператори зв'язку пропонують різні підходи до визначення тарифів.

Він пояснив, що при збільшенні тарифу знизиться кількість дзвінків і збільшиться їхня собівартість, і це приведе до збитків операторів, а при зменшенні - тариф може виявитися вище, ніж собівартість.

"Добре працюючий ринок сам збалансує тарифи, але в Україні цього поки немає. Тому ми повинні розробити такий тариф, який би влаштував і операторів і абонентів", - сказав Січкаренко.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування