Литвин не може зайти до сесійної зали і не закриє засідання

Четвер, 25 грудня 2003, 17:32
Вечірнє засідання парламенту у четвер так і не розпочалося. Починаючи з 16 години, коли за регламентом головуючий на сесії мав відкрити засідання, у сесійній залі перебували депутати, однак їм ні про відкриття, ні про закриття засідання ніхто не повідомив.

В цей час опозиція продовжувала блокувати трибуну, а в самому залі було близько 100 депутатів.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам у четвер координатор парламентської більшості Степан Гавриш, вечірнє пленарне засідання в четвер закривати немає необхідності, оскільки воно і не відкривалося.

За його словами, спікер Володимир Литвин не буде заходити в сесійну залу, оскільки він "не може цього зробити".

За словами Гавриша, у четвер після перерви депутати більшості ввійшли до зали і побачили, "що ситуація стала ще більш екстремальною", тому залишили парламент.

Він також спростував чутки про те, що фракції більшості перейшли в "Український дім" для проведення засідання.

Загалом у четвер спікеру Литвину вдалося за допомогою радіомікрофону відкрити ранкове засідання. Він перебував у гостьовій ложі парламенту, а охороняли його депутати-більшовики. В цей час опозиція блокувала трибуну і президію.

Засідання тривало близько 10 хвилин, депутати руками проголосували 3 постанови: про порядок денний на 5 сесію; про ратифікацію угоди між Україною та Ізраїлем щодо компенсацій постраждалим внаслідок авіакатастрофи літака ТУ-154 в 2001 році; про перерахування одноденного заробітку депутатів сім’ям постраждалих у автокатастрофі 17 грудня цього року.

Після цього Литвин закрив ранкове засідання. Весь цей час у залі стояв дуже сильний шум сирен та дудок.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування