Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС просить Україну оформити кордон з Росією і Білоруссю

П'ятниця, 26 грудня 2003, 09:56
ЄС вважає першочерговим завданням оформлення Україною державного кордону з Росією й Білоруссю та врегулювання міграційних процесів.

Такі пропозиції як першочергові запропоновано ЄС в рамках робочої зустрічі по оцінці реалізації Україною заходів Плану-графіку імплементації Плану дій ЄС у сфері юстиції та внутрішніх справ, що відбулася цього тижня в Брюсселі у приміщенні Європейської Комісії, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Від ЄС у зустрічі взяли участь представники Генерального директорату зовнішніх зв’язків та Директорату з питань розширення. Українська делегація була представлена Міністерством юстиції, МВС, Держприкордонслужбою та адміністрацією президента.

В повідомленні зазначається, що під час зустрічі ЄС було поінформовано щодо законодавчих, нормативних, адміністративних та організаційних заходів, вжитих в Україні у пріоритетних напрямках - питаннях реадмісії та міграції, прикордонного співробітництва, боротьби з "відмиванням" грошей, торгівлею людьми та наркотичними засобами, а також боротьби з корупцією.

Як повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, у ході зустрічі ЄС-івська сторона визнала значний прогрес України у сфері боротьби з торгівлею людьми та прогрес у боротьбі з наркобізнесом.

Після додаткових консультацій ЄС також визнано прогрес, досягнутий Україною у сфері боротьби з "відмиванням" коштів до прийняття FATF відповідного рішення про виключення України з "чорного списку" країн, що не співпрацюють у боротьбі з "відмиванням" коштів.

Досягнуто також домовленості про те, що у разі виключення України з "чорного списку" ця ціль Плану-графіку буде вважатися виконаною Україною в повному обсязі.

Олександр Лавринович повідомив, що повна оцінка ЄС реалізації Україною заходів, передбачених Планом-графіком у сфері юстиції та внутрішніх справ, буде проведена напередодні наступного засідання "Трійки ЄС – Україна" на рівні міністрів юстиції та внутрішніх справ, яка орієнтовно запланована на лютий 2004 року, говориться в повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування