Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІСТИ ПЕРЕДУМАЛИ ВІДКРИВАТИ ЗАСІДАННЯ

П'ятниця, 26 грудня 2003, 10:07
Лідери фракцій і груп парламентської більшості прийняли рішення не проводити засідання парламенту в п'ятницю.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив лідер депутатської групи "Народний вибір" Микола Гапочка.

Він відзначив, що трибуна парламенту залишається заблокованою опозицією і проводити засідання немає можливості.

За словами Гапочки, працювати "нетрадиційними методами" у цей день немає необхідності. Тому, відзначив депутат, парламент відновить свої засідання на наступному пленарному тижні, що пройде з 12 по 16 січня.

У залі в цей час знаходилися депутати опозиційних фракцій і депутати більшості. Деякі опозиціонери стоять біля трибуни і президії. Зал заповнений менше ніж на третину.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин у залу не заходив. У п'ятницю засідання повинне було початися в 10.00. Станом на 10:25 ніхто з керівництва парламенту не з'являвся у сесійній залі. Стіл президії та трибуну блокують близько 30 депутатів з "Нашої України", БЮТ та СПУ.

В сесійній залі також є депутати з фракцій більшості, які сидять на своїй місцях, читають газети та законопроекти.

Прес-секретар спікера Ігор Сторожук повідомив, що Литвин не збирав зранку нараду керівників фракцій.

Разом з тим, ложу гостей Верховної Ради, яка знаходиться праворуч від президії, зайняли кілька депутатів з фракції СДПУ(О). Саме з цього місця у четвер Литвин протягом близько 10 хвилин вів сесійне засідання за допомогою радіомікрофона. Голосування проводилося підняттям рук.

Як повідомлялося, весь пленарний тиждень, починаючи з вівторка, опозиційні фракції блокують роботу парламенту, протестуючи проти ухвалення закону про внесення змін до Конституції України, розробленого парламентською більшістю за участю адміністрації президента.

Однак, незважаючи на активні протести опозиціонерів, парламенту все-таки вдалося у середу схвалити цей законопроект 276 голосами, а в четвер прийняти рішення ще по трьох проектах постанов.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування